Hlavní obsah

Podepsáno. Boxer Konečný bude bojovat o světový pás v Brně

Praha

Potvrzeno. Profesionální boxer Lukáš Konečný se 5. dubna v Brně utká o prozatímní titul mistra světa v lehké střední váze organizace WBO s Francouzem Salimem Larbim. „Moc se těším, nakonec vše dopadlo nejlépe, jak mohlo. Hodně mě štvalo, že padl první termín s Dzinzirukem. Jsem nadšený, že budu nakonec o titul boxovat doma,“ potvrdil Konečný pro server profiboxing.cz.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Lukáš Konečný

Článek

Konečný měl boxovat už v září v Brně se Sergejem Dzinzirukem o světový pás, Ukrajinec ale nahlásil zranění, poté mu byl pás odebrán a český boxer se měl tuto sobotu bít s Rusem Zaubrekem Bajsangurovem v Borovarech u Kyjeva, ten se ale také zranil a termín zápasu byl odložen na neurčito. Jelikož je Konečný v tréninku, neměl dlouho zápas, dohadovala jeho stáj SES zatím jiný duel. Ten tu teď je, jen aby se někdo zase nezranil. V případě zranění Francouze má být v záloze náhradník.

„Vím, že jsem favorit, Larbi je ale nesmírně kvalitní soupeř," myslí si Konečný. Ve hře je prozatímní pás světového šampióna. „Velký dík patří panu Steinforthovi (Konečného manažer stáje SES), který dokázal zápas v tak krátkém čase a o tento pás vyjednat," pověděl Konečný, který se snad už po roce dočká souboje v ringu. Poté by se měl následně utkat s uzdraveným Bajsangurovem.

Zatím ale třiatřicetiletý český boxer potká mezi provazy čtyřiadvacetiletého Francouze, který je podle světového žebříčku boxrec.com výrazně za ním. Patří mu šesté místo za první stovkou, Konečný je třináctý. Duel se uskuteční v brněnské velké hale v městském sportovním areálu Vodova na Srbské, kam se vejde čtyři tisíce fanoušků. „Věřím, že předvedu špičkový výkon a odvděčím se českým příznivcům vítězstvím," vzkázal Konečný.

Reklama

Související témata: