Hlavní obsah

VIDEO: Chtěl ho uspat. Airich knokautoval boxera Pálu a Němec veze pás synovi

Favorit prohrál. Profesionální boxer těžké váhy Ondřej Pála v Turecku poznal k.o. V devátém kole rozhodčí ukončil zápas, z výhry se radoval Konstantin Airich. Boj o pás mistra Evropy organizace WBO a interkontinentální titul IBF má jediného majitele, Němce. „Jsem velmi hrdý, že mohu přivézt pás domů pro syna,“ citoval fightnews.com vítěze.

Ondřej Pála prohrál s Konstantinem Airichem

 
Článek

"Vidím v jeho očích, že ví, že ho můžu porazit, pošlu Pálu spát," řekl Airich na tiskové konferenci před zápasem. Pála sice nešel spát, ale Němec vyhrál.

Airich se s Pálou v ringu potkal už v roce 2009 a prohrál. Nyní byl český boxer favoritem. "Možná někoho překvapím, ale já s tím tak trochu počítal. Bylo vidět, že v Turecku nikdo moc nechtěl, aby Ondra vyhrál. Ovšem za takovou porážku si bohužel může sám. Ne snad, že by byl horším boxerem. Právě naopak. Bylo vidět, že je lepší, silnější, rychlejší a techničtější než Airich, jenže právě proto by takový zápas neměl prohrát," řekl k zápasu na stránkách profiboxing.cz Lukáš Konečný, který bude 5. dubna bojovat v Brně o prozatímní titul mistra světa. "Děkuji všem, kteří mi věřili i v těžkých dobách," vyznal se Airich.

„Nemyslím si, že bych ten první zápas s Airichem odboxoval nějak dobře takticky, přestože jsem byl ve většině kol lepší a zápas vyhrál. Pokud tentokrát dodržím naplánovanou taktiku, neměl by být problém vyhrát i tentokrát," řekl Čech ještě před odletem do Turecka.

Pála před tímto duelem naposledy neuspěl v říjnu 2006. Celkem má na kontě třiatřicet zápasů, jen tři prohrál. Airich z třiceti duelů, třiadvacet vyhrál, pětkrát prohrál a dvakrát remizoval. „Jsem na Konstantina velmi hrdý, je to neskutečný dříč, který skutečně vyhrál sám tuto výhru, bylo to velkolepé představení. Pála je mladý boxer, vedl na body, ale nemůže přivézt domů výhru. On se poučí z této porážky a vrátí se silnější," pověděl promotér galavečera Ahmet Oner.

Pokud by vše šlo podle myšleného scénáře, mohl se český boxer potkat v ringu s Kubáncem Odlanierem Solísem, trojnásobným amatérským mistrem světa a olympijským vítězem z Atén 2004. Bude tento duel po porážce?

Reklama

Související témata: