Hlavní obsah

VIDEO: Šok při dostihu! Kůň letěl za bariéru a zranil fotografa známého i z Velké pardubické

Cheltenham/Praha

Tradiční dostihový festival baví diváky v Cheltenhamu. I nezvyklé karamboly jsou k vidění. Při jednom z nich byl zraněn francouzský fotograf Jean Charles Briens, který v minulosti pořizoval snímky i na Velké pardubické.

Kůň skončil mimo trať

 
Článek

Divoký moment v dostihu Queen Mother Champion Chase způsobil žokej Richard Johnson na koni Wishfull Thinking. Po nevydařeném skoku nezadržitelně letěli skrze bariéru do prostoru vyhrazeného pro zástupce sdělovacích prostředků.

Obešlo se to naštěstí bez většího maléru, přibylo jen pár modřin a stehů na fotografově hlavě. Z nemocnice byl záhy propuštěn. Dostih vyhrál Finian's Rainbow s žokejem Barry Geraghtym.

Pořadatele tíží, že v rámci vícedenního mítinku hynou koně více než v předešlých letech. Za první den tři, pak další dva, což přesahuje i ta nejhorší očekávání a roční průměr. Za posledních pět let přišlo o život devět koní.

„Dostihy nesou riziko. Posoudíme typ zranění a souvislosti, jak se přihodila, a budeme se dál snažit snižovat nebezpečí," citují ostrovní média mluvčího britské ostrovní dostihové instituce Robina Mounseye.

Reklama

Související témata: