Hlavní obsah

Ospalý je podeváté nejlepším českým triatlonistou

Už podeváté vyhrál Filip Ospalý anketu o nejlepšího českého triatlonistu. V hlasování za loňský rok předstihl jen o 14 bodů Vendulu Frintovou, která se druhým místem na mistrovství Evropy postarala o první českou ženskou medaili na olympijských tratích.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Triatlonista Filip Ospalý

Článek

"Jsem mile překvapený, protože jsem kromě domácích mistrovství nejezdil olympijské triatlony. Ty jsou nejsledovanější a Vendula Frintová dosáhla stříbrnou medailí na Evropě skvělého úspěchu," řekl Ospalý, který oba domácí šampionáty na olympijských tratích i ve sprintu vyhrál.

Nejcennějšího úspěchu v minulé sezoně dosáhl triumfem v St. Pöltenu na polovičních ironmanských tratích a druhou příčkou na evropském šampionátu ve středním triatlonu ve Wiesbadenu. "Sezona byla dobrá, i když se nevyrovnala té předcházející. Nejvíc si cením stříbrné medaile na halfironmanské Evropě, kde byla skvělá konkurence a překonal jsem tam běžecký rekord závodu," uvedl pětatřicetiletý závodník.

Bývalý mistr Evropy v olympijském triatlonu se chce pokusit o nominaci na čtvrté hry - musel by však vyhrát dubnový evropský šampionát v Ejlatu.

Frintová uspěla loni na ME i s malou únavovou zlomeninou nohy, která jí pokazila značnou část sezony. Třetí v anketě skončil specialista na dlouhý triatlon Petr Vabroušek.

Anketa Triatlonista roku 2011:
1. Ospalý 385 bodů, 2. Frintová (oba Ekol Brno) 371, 3. Vabroušek (Author Tufo Zlín) 342, 4. Čelůstka (Labe tri klub HK) 278, 5. Švarc (Slavia VŠ Plzeň) 237, 6. Erbenová (Bižuterie Jablonec) 223, 7. Vodičková (Ekol Brno) 196, 8. Zelenková (Team TBB) 182, 9. Zadák (Ekol Brno) a Kubíček (Česká spořitelna/Specialized) oba 137.
Vítězové jednotlivých kategorií:
Olympijský triatlon: Čelůstka - Frintová.
Ironman: Vabroušek - Zelenková.
Duatlonista: Zadák - Vodičková.
Terénní triatlon: Kubíček - Erbenová.
Kvadriatlon: Roušavý (Cyklomax HK) - Švarcová (individuální člen).
Zimní triatlon: Jindra (Labe tri klub) - Grabmüllerová (B+H České Budějovice).
Objev roku: Debnár (Šu Tri Prachatice).
Trenér roku: Seidl.
Akce roku: Czechman Mělice.

Reklama