Hlavní obsah

Boxer Chládek měl před ústeckým turnajem zdravotní problémy

Závěrečnou přípravu nejlepšího českého amatérského boxera Zdeňka Chládka na nadcházející Grand Prix města Ústí nad Labem poznamenalo zranění při tréninku. Bronzový medailista z juniorského mistrovství světa v roce 2009 si minulý týden podvrtnul kotník, a v posledních dnech proto hlavně rehabilitoval. Jeho start na 43. ročníku populárního turnaje ale ohrožen není.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Boxer Zdeněk Chládek

Článek

"Dávám se dohromady, už to vypadá dobře," řekl Chládek ČTK. "Osudným" se mu stal sparing s jedním z kubánských reprezentantů, kteří se po čtyřech letech opět představí na severu Čech. "Byly jsme v ringu dvě dvojice a on zakopl a spadl mi na nohu," popsal jedenadvacetiletý boxer vznik zranění.

Místo tréninku v ringu tak Chládek navštěvoval lékaře, chodil plavat a procházel se. "Velký problém by to ale neměl být. Není špatné, když si člověk trošku odpočine. Celkově by ale asi bylo lepší, kdybych byl v pořádném pohybu," uvedl Chládek, jenž plánuje absolvovat ostrý trénink dnes. Turnaj začne ve středu.

Svůj návrat do ringu nechtěl uspěchat i proto, že jej v dubnu čeká klíčový kvalifikační turnaj o účast na olympijských hrách. "Kdyby to bylo vážné, tak v Ústí nenastoupím. Trochu to pobolívá, ale mělo by to jít. Zafixujeme to a boxovat budu," řekl teplický rodák, který bude na Velké ceně útočit na pátý triumf za sebou.

Chládka prodloužení vítězné série láká. "Nebude to ale jednoduché. Jsou tady Kubánci i jiní kvalitní boxeři. Tradičně bude záležet i na losu. Myslím si ale, že bych to zvládnout mohl," dodal Chládek, jehož hlavním soupeřem ve váhové kategorii do 64 kg by měl být bývalý juniorský mistr světa a bronzový medailista z olympijských her v Pekingu Roniel Iglesias Sotolongo z Kuby.

Reklama