Hlavní obsah

Čtyři čeští boxeři prošli na Velké ceně Ústí do semifinále

Ústí nad Labem

Čtyři čeští boxeři postoupili na Velké ceně Ústí nad Labem do pátečního semifinále. Nejlepší domácí amatér Zdeněk Chládek přesvědčivě zdolal v kategorii do 64 kilogramů maďarského soupeře Joszefa Herczeka a drží si šanci na pátý triumf za sebou. Pokračují také Patrik Velký, Miroslav Šerban a Robert Bilík.

Článek

Velký ve váze do 56 kg a Šerban v šedesátce si poradili s protivníky ze Švýcarska. Ostravský odchovanec Bilík zdolal také na body Rakušana Dolenjašviliho. O první překvapení na úkor kubánské velmoci se dnes postaral úřadující mistr světa do 56 kg Lazaro Estrada, který podlehl o tři body italskému boxerovi Parrinelimu.

Do semifinále neprošla ani jedna ze tří českých žen. Nejblíže k výhře měla Martina Schmoranzová (do 60 kg). Přestože měla v úvodní části zápasu se Švýcarkou Brüggerovou převahu, byla pak třikrát počítána a anglický sudí zápas předčasně ukončil.

Do semifinále postoupily úřadující mistryně světa z Ruska Elena Saveljevová, Sofya Očigavaová a Naděžda Torlopovová. Ve výborném světle se před olympijskou premiérou ženského boxu v Londýně představily také boxerky z Anglie.

Páteční semifinálový program se v ústecké hale na Stříbrníkách uskuteční ve dvou blocích od 15:00 a 19:00.

Reklama