Hlavní obsah

Boxer Chládek pátý triumf v Ústí nezískal, ve finále prohrál

Nejlepší český amatérský boxer současnosti Zdeněk Chládek neprodloužil svoji vítěznou sérii ve Velké ceně města Ústí nad Labem. Ve finálové bitvě váhové kategorie do 64 kg prohrál s Ronielem Iglesiasem Sotolongem z Kuby 9:18 na body a nenavázal na předchozí čtyři triumfy.

Článek

Kubánci, kteří se na severu Čech představili po čtyřleté přestávce, turnaj zcela ovládli. Ve finále osmi mužských kategorií se jich představilo šest a všichni vyhráli. Dva bez boje, neboť jejich soupeři ze zdravotních důvodů nenastoupili.

Chládek se s kubánským zástupcem potkal na ústecké Velké ceně poprvé a se světovým šampionem z roku 2009 a bronzovým medailistou z olympiády v Pekingu 2008 svedl rovnocennou bitvu. Od začátku se snažil být aktivní, ale rozhodčí mu "nepřáli". Prohrál všechna tři kola, i když v prvním byl opticky lepší.

Přestože byl výsledek, o kterém rozhodlo zejména druhé kolo, v němž Kubánec dominoval, jednoznačný, Chládek si vysloužil potlesk zaplněného hlediště v ústecké sportovní hale Štříbrníky.

"Byl to těžký zápas, přesně, jak jsem čekal. Myslím si, že byl vyrovnaný a já jsem v ringu nechal všechno, co šlo. I když jsem neobhájil titul, tak jsem ho nedal zadarmo," řekl Chládek.

Mrzelo ho, že těsně (3:4) prohrál první kolo. "Pocitově jsme s tím nesouhlasil. Druhé kolo byl lepší, třetí si myslím, že zase já. Sudí ale rozhodli a já udělal maximum. Věřím, že diváky jsem nezklamal," uvedl čtyřiadvacetiletý boxer, jehož na konci dubna čeká v Turecku kvalifikační turnaj o postup na olympijské hry.

Žádný další český boxer se do finále prestižního a kvalitně obsazeného turnaje nedostal. Pětice Patrik Velký (do 56 kg), Miroslav Šerban (60), Robert Bilík (69), Tomáš Bezvoda (75) a Rudolf Helešic (91) skončili po porážkách v semifinále na děleném třetím místě.

Reklama