Hlavní obsah

Oba týmy stolních tenistů na MS poprvé vyhrály

Dortmund

Čeští stolní tenisté i stolní tenistky si na mistrovství světa družstev v Dortmundu připsali první výhru. Muži ve svém třetím utkání skupiny B porazili 3:0 Portugalsko, ženy zdolaly ve skupině D Chorvatsko 3:1.

Článek

Češi po dvou nedělních prohrách bojovali o udržení šance na postup do osmifinále, kam z šestičlenných skupin projdou tři nejlepší. Zabrali v pravou chvíli a dosud neporaženým Portugalcům nedovolili uhrát ani jeden duel.

Za vítězstvím nasměroval tým trenéra Tomáše Demka čtyřicetiletý Petr Korbel, jenž porazil 3:1 Joaa Monteira. Poté Dmitrij Prokopcov zdolal 3:2 Marcose Freitase a výhru pečetil Michal Obešlo bez ztráty setu proti Andre Silvovi.

V úterý v 19:00 se stolní tenisté utkají s outsiderem skupiny Španělskem, jež ještě nevyhrálo, na závěr je čeká Singapur.

Ženám po nedělní porážce s Hongkongem dnes zajistila dva body jednička Iveta Vacenovská, která porazila Cornelii Molnárovou i Tamaru Borošovou. Třetí bod přidala Renata Štrbíková, která rovněž zdolala Borošovou. V souboji trojek Dana Hadačová prohrála s Tian Yuan 2:3, i když vedla 2:1 na sety a ve čtvrté sadě měla za stavu 10:8 dva mečboly.

"Chorvatky patří k velice těžkým soupeřům. Je to pro nás důležité vítězství," řekl kouč Miroslav Cecava na svazovém webu a pochválil Vacenovskou. "Předvedla se jako správná jednička. V zápase s Borošovou podala vynikající výkon a zařídila vítězný bod."

V úterý nastoupí stolní tenistky od 10:00 proti Korejkám, v dalších dnech je čekají ještě Rusky a Rakušanky.

Mistrovství světa družstev ve stolním tenisu v Dortmundu (Německo):
Ženy:
Skupina D:
ČR - Chorvatsko 3:1
Vacenovská - Molnárová 3:0 (5, 4, 11), Štrbíková - Borošová 3:2 (7, -10, 4, -1, 8), Hadačová - Tian Yuan 2:3 (7, -9, 9, -11, -9), Vacenovská - Borošová 3:1 (7,-9, 5, 2).
Muži:
Skupina B:
ČR - Portugalsko 3:0
Korbel - Monteiro 3:1 (-10, 10, 8, 6), Prokopcov - Freitas 3:2 (8, -9, -6, 8, 8), Obešlo - Silva 3:0 (2, 2, 8).
Německo - Singaupur 3:0, Srbsko - Španělsko 3:0.

Reklama