Hlavní obsah

Krasobruslař Verner svoji přítelkyni po úrazu málem ani nepoznal

Michal OsobaPrávo

Už dva roky vládnou Evropě, teď chystal francouzský taneční pár Nathalie Péchalatová–Fabian Bourzat útok na medaili i na mistrovství světa, navíc v domácím prostředí. Jenže přišla bolest a zmar. Partner při tréninku dva týdny před startem šampionátu nechtěně udeřil Péchalatovou do nosu tak, že jí ho zlomil. Start v Nice se ocitl v ohrožení.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Krasobruslařka Nathalie Pechalatová před tréninkem na MS v Nice

Článek

Přítelkyni českého krasobruslaře Tomáše Vernera hrozila operace, ale nakonec se jí vyhne. „Po příletu do Nice mi nos zkontroloval chirurg a řekl, že funkčně ani esteticky není operace nutná. Ulevilo se mi. Celou dobu jsem byla rozhodnutá závodit,“ řekla webu icenetwork.com.

Problémy? Jen s dýcháním

„Když jsem ji viděl poprvé, měla na sobě masku, že jsem ji skoro nepoznal. Z toho jsem byl docela vyděšený, teď už vypadá zase krásně,“ popisuje Verner.

Osmadvacetiletá Péchalatová se obejde i bez ochranné masky, vystačí si s nenápadným chráničem v tělové barvě. „Nemám s tím žádnou zkušenost, ani jsem s ním nikoho při závodě neviděl, ale určitě to není nic příjemného. Ty dýchací cesty jsou narušeny a bez kyslíku se špatně bruslí,“ popisuje Verner.

I se zlomeným nosem se dá dojet

„Za začátku jí to bolelo hodně, teď už může dělat zvedané figury bez omezení, ale přišlo to v dost nevhodný čas,“ lituje své partnerky.

Jak se dá uspět i s takovým zraněním, ukázala na loňském mistrovství světa kanadská sportovní dvojice. Meagan Duhamelová při twistovaném skoku zlomila Ericu Bradfordovi nos, který začal krvácet. Přesto jízdu dokončili a na šampionátu skončili sedmí.

Reklama