Hlavní obsah

Rychlobruslařka Sáblíková si vyzkoušela jízdu v závodním autě

Brno

Volno po skončení sezóny si dnes rychlobruslařská mistryně světa Martina Sáblíková zpestřila na Masarykově okruhu v Brně. Vyzkoušela jízdu v otevřeném formulovém voze, který je homologován pro provoz na silnici. Rychlá jízda po závodní dráze se Sáblíkové zalíbila.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Rychlobruslařka Martina Sáblíková na brněnské autodromu

Článek

"Splnil se mi jeden z mých snů. Ale zatím se chci věnovat rychlobruslení. I když v budoucnu bych uvažovala také o závodění v autech," uvedla Sáblíková, která dosahovala na konci cílové rovinky rychlosti okolo 200 kilometrů za hodinu.

Rychlobruslařka přiznala, že to nebyl zdaleka její rychlostní rekord. Ten je o 95 kilometrů vyšší. Dosáhla jej na německé dálnici. "Doma jezdím opatrně. A také dnes na okruhu jsem podobně začala. Měla jsem k vozu respekt. Ale zážitek stál za to," dodala devítinásobná mistryně světa.

Jízdu ve formulovém voze si vyzkoušel i její trenér Petr Novák, který zná brněnský okruh i z pohledu bruslaře. Před více než dvaceti lety se zúčastnil společného závodu lyžařů běžců na kolečkových lyžích a rychlobruslařů.

"Párkrát jsem jel na Masarykově okruhu na bruslích na laně za autem. Byl to adrenalin. Ale dnešní svezení v rychlém voze bylo podobné. Pouze bych zatím Martině závodění v autech nedoporučoval," tvrdil kouč Novák.

Reklama