Hlavní obsah

Davisová s Whitem nechápou, proč v tancích brali jen stříbro

Nice

Americký krasobruslařský pár Meryl Davisová a Charlie White se podivoval nad tím, že neobhájil titul mistrů světa v tancích na ledě. Podobně překvapení byli i diváci a také vítězové Tessa Virtueová a Scott Moir z Kanady, kteří nečekali, že po menších chybách ve volné jízdě dostanou od rozhodčích nejvyšší známky.

Foto: Eric Gaillard , Reuters

Americký krasobruslařský pár Meryl Davisová a Charlie White.

Článek

White a Davisová a nadchli publikum v Nice skvělým vystoupením v rytmu Straussových valčíků, za které sklidili bouřlivý aplaus. Naopak jejich kolegové ze stáje Igora Shpilbanda a Mariny Zujevové a zároveň největší konkurenti Virtueová a Moir při vystoupení za doprovodu melodií George Gershwina udělali několik menších chybiček. Přesto vyhráli o téměř pět bodů.

"Někdy se ocitnete na konci jízdy, ani nevíte jak, protože vše jde tak snadno a plynule. Tohle ale nebyl ten případ. Měli jsme tam pár škobrtnutí. Nejsem si jistá, jestli se toho lidi všimnuli. Ale nebyla to tak přirozená jízda, jak jsme z minulosti zvyklí," přiznala Virtueová.

Nedostatky zamaskovali

Také Moir uvedl, že se strachoval, zda nezahodili šanci na vítězství. "Když se objevily naše známky, docela jsem si oddechl. Bylo to vydřené. Naštěstí se nám povedlo nedostatky v jízdě zamaskovat a asi to vypadalo, že to do naší jízdy patří," dodal Moir.

Výsledek hodně rozladil Whita, který nechápe, proč rozhodčí více ocenili jízdu jejich kolegů. "Bruslili jsme srdcem. Jeli jsme čistě a na ledě jsme nechali všechno. Netuším, kde viděli rozhodčí takový rozdíl, že jsme byli druzí," řekl White. "Jsme zklamaní, protože jsme chtěli vyhrát, ale jsme hrdí na to, co jsme tu předvedli. Alespoň jsme zjistili, že rozhodčí po nás chtějí, abychom se zlepšili," dodal.

Reklama