Hlavní obsah

Sportovní svazy vyzývají ČOV k volební konferenci brzy po OH

Praha

Sportovní svazy sdružené v ČSTV žádají, aby Český olympijský výbor (ČOV) krátce po olympijských hrách v Londýně, nejpozději do konce září, uspořádal volbu nového vedení. Na čtvrtečním zasedání se na tom shodlo 63 předsedů sportovních svazů z ČSTV a dnes zaslali výzvu ČOV.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Miroslav Jansta

Článek

"Národní sportovní svazy vyzývají ČOV ke změnám v jeho vedení - hlavním důvodem je spoluodpovědnost za ztrátu Sazky," stojí ve výzvě, kterou má ČTK k dispozici. "Na ztrátě Sazky se podílely orgány všech akcionářů společnosti včetně výkonného výboru ČOV," konstatuje jeden z bodů prohlášení, které na jednání sportovních svazů přednesl nový předseda ČSTV Miroslav Jansta.

Volební plenární zasedání ČOV bylo naplánováno na podzim. Současný předseda Milan Jirásek již dříve prohlásil, že po Londýně a po 16 letech ve funkci už nebude kandidovat. Jansta v únoru mluvil o tom, že jeho nástupcem by se mohl stát současný místopředseda ČOV pro ekonomiku a marketing Jiří Kejval.

Sportovní svazy chtějí volby do výkonného výboru ČOV urychlit kvůli transformaci struktury sportu. Olympijský výbor by se mohl v budoucnosti stát střešní organizaci českého sportu, o čemž mluvil Jansta po jednání výkonného výboru ČSTV v únoru.

"Cílem je vrátit sportu dobré jméno v očích veřejnosti i politických reprezentací. Vážná situace českého sportu vyžaduje bezodkladné řešení řady problémů pod vedením představitelů s plnou důvěrou," uvedli ve výzvě zástupci ČSTV.

Vyjádření členů vedení olympijského výboru ČTK nemá.

Reklama