Hlavní obsah

VIDEO: Dvanáctiletý klučina předvedl trik, který nezvládá nikdo

Starší borci to zkoušejí zatím neúspěšně, dvanáctiletý klučina Tom Schaar jim všem vytřel zrak. Na skejtu předvedl na mega rampě v místě zvaném Woodward West mimořádný kousek. Přitom při svém úspěšném pokusu přistál tak jistě, jako by to byla ta největší samozřejmost, kterou dělá na požádání.

Tom Schaar a jeho otočka o 1080 stupňů

 
Článek

Oč jde? Zvládl trojitou rotaci známou pod názvem 1080. Příslušný počet otoček by snad nebyl až takovým problémem, ale kritická chvíle přichází při dopadu. Přitom teprve v říjnu se přiřadil k nevelké skupině skejťáků, kteří zvládnou otočku devítisetstupňovou. Ale pokroky dělá velmi rychle.

„Dal jsem to na pátý pokus, byl jsem dostatečně vysoko, točil jsem se a pořád to šlo, byl jsem ohromen," rozplýval se mladičký Kaliforňan, který dokázal to, co nezvládla taková esa jako třeba Shaun White, divoch úspěšný při X-Games na snowboardu i na kolečkách.

Schaar na to nepotřeboval ani očekávaný třídenní maratón pokusů. „Viděl jsem Shauna i další, nedokázali to ustát, zato Tom přistál a byl jak přibitý," říkal s obdivem další z excelentních skateboardistů Tony Hawk. „Je to malý obr, je jako stroj. Má před sebou velkou budoucnost, může ukázat neuvěřitelné věci," vysekl poklonu i Bob Burnquist.

Reklama

Související témata:
Unikát