Hlavní obsah

Boxer Konečný chce Francouze "sežrat", je favoritem na titul mistra světa

Praha

Po měsících čekání a odkládání zbývají už jen hodiny a profesionální boxer Lukáš Konečný se může stát mistrem světa. Sice zatím jen prozatímně, ale případný světový pás může být jeho. Ve čtvrtek hodlá v Brně porazit Salima Larbiho z Francie v boji o titul organizace WBO v lehké střední váze. A Čech je favoritem, porážka by znamenala velké překvapení.

Foto: Lukáš Borek, www.pestivbrne.cz

Lukáš Konečný (vlevo) a Salim Larbi před zápasem o světový titul organizace WBO v lehké střední váze.

Článek

„Doufám, že mu to dám sežrat, rád bych vyhrál před limitem. Vím, že bych měl vyhrát jednoznačně. Ale uvědomuji si, že je to vše jen v rovině úvah, teorií, co se bude dít v ringu, může být diametrálně odlišné. Uvidíme, třeba ho sežeru hned v první minutě anebo to bude přesný opak a sežere on mne," uvažuje před nástupem do ringu třiatřicetiletý táta tří dcer, který stojí před životním zápasem, který mu může otevřít cestu dále. Ale v případě nezdaru může přijít pravý opak. Třeba i konec kariéry.

„Taková šance vyhrát titul mistra světa při vší úctě k Larbimu , který je rozhodně k poražení, se už nebude opakovat. Jak bych chtěl potom porazit Bajsangurova nebo Dzinziruka, kdybych si neporadil s Larbim. Proč by oni o mě stáli?" ví Konečný, který s Dzinzirukem o titul mistra světa už bojoval, prohrál. Na odvetu už nedošlo, soupeř se zranil. Příběh se zraněním poznal Konečný i s Bajsangurovem. Teď je tu Larbi.

Lukáš je fenomén, říká Hammerová, světová šampiónka

„Lukáš je boxerský fenomén. Je to absolutní bojovník a já ho právě pro jeho bojovný duch a výdrž velmi obdivuji. Češi na něj mohou být hrdí, a především pak proto, že bude prvním českým profesionálním mistrem světa v historii," řekla pro profiboxing.cz jeho kolegyně z německé stáje SES Christina Hammerová, která je druhou hvězdou galavečera. Je úřadující mistryně světa ve střední váze organizací WBO a WBF a v Brně se jí postaví v ringu Jihoafričanka Julie Tsabalalaová.

Galavečer v brněnské hale Vodova propukne ve čtvrtek od 18 hodin a celkem diváci uvidí pět zápasů. Kdo nebude na místě, bude mít šanci v televizi. NOVA Sport a internetový videoportál Voyo.cz odvysílají duel Konečného s Larbim.

Vizitky soupeřů
Lukáš Konečnývs.Salim Larbi
19. července 1978Datum narození16. dubna 1987
ČRStátní příslušnostFrancie
174 cmVýška179 cm
2001Profesionálem od2009
47 výher (z toho 22 KO), tři porážkyBilance v profiringu17 výher (z toho čtyři KO), jedna porážka, jedna remíza
13.Postavení na žebříčku BoxRec104.
Kurzy Fortuny na zápas Konečný vs. Larbi
Na výhru českého boxera je kurz 1,15, sok má 5, remíza 25. Skončí utkání stylem k.o? 1,6 ano, 2,06 ne. Ve kterém kole bude duel ukončen? Do čtvrtého kola je kurz 4, od páté do osmého - 1,7 a od devátého do dvanáctého - 1,9.

Reklama

Související témata: