Hlavní obsah

Ženské boxerské pěsti v Brně. Do ringu vstoupí i půvab z Kazachstánu

Praha

Jedenáct výher, sedmkrát se soupeřka nedočkala konce. S takovou vizitkou vstoupí do ringu jedenadvacetiletá Christina Hammerová. Narozena v Kazachstánu, bydlí v Německu a ve čtvrtek bude úřadující mistryně světa ve střední váze organizací WBO a WBF boxovat v Brně. Postaví se jí Jihoafričana Julie Tsabalalaová. To na galavečeru, kde bude o světový triumf bojovat i Lukáš Konečný.

Foto: Lukáš Borek, www.pestivbrne.cz

Christina Hammerová a trenér Dirk Dzemski

Článek
Fotogalerie

Na fotkách mimo ring vypadá bezbranně, když vstoupí do ringu, tato mylná představa vezme rychlé za své. Někdy poté mizí i hezká tvář. I to je box.

„Je pro mě důležité a skvělé, když mi publikum kryje záda. Chci za to fanouškům ukázat skvělý zápas, aby si domů odnesli co nejlepší zážitek," řekla pro profiboxing.cz rodačka z Novodolinku, která nebude boxovat v Česku poprvé.

Nyní se představí na galavečeru v brněnské hale Vodova, kde hlavní hvězdou bude Lukáš Konečný a jeho boj o světový titul organizace WBO v lehké střední váze s Francouzem Salimem Larbim.

Už chci, aby zápas začal, je nedočkavá Hammerová

Hammerová nastoupí mezi šestnáct provazů jako předposlední v pořadí. „Před každým zápasem je to stejné. Na zápas se moc těším, už chci, aby začal. Nakolik bude tahle obhajoba těžká, ukáže až jeho průběh a síla soupeřky," je zvědavá obyvatelka Dortmundu, která chce vyhrát a být jen úspěšná.

„Chci vítězit a díky tomu zůstat mistryní světa. Jsem číslo jedna ve střední váze a u mě je k vidění, že nejen muži mohou mít silný úder. To chci v Brně i dokázat," slibuje Hammerová.

Reklama