Hlavní obsah

Na ME míří šest českých judistů, zraněný Ježek zůstane na tribuně

Šest českých judistů vyrazí na mistrovství Evropy do ruského Čeljabinsku, které se bude konat od 26. do 29. dubna. Ve výpravě nebude chybět největší domácí hvězda a držitel loňského světového bronzu ve váhové kategorii do 100 kilogramů Lukáš Krpálek. Třetí místo z minulého ME naopak nebude obhajovat Jaromír Ježek. Šampionát vynechá kvůli zraněnému lokti, ale do Čeljabinsku odcestuje, protože bude sledovat své soupeře, s nimiž se může potkat na olympijských hrách v Londýně.

Foto: Yves Herman, Reuters

Radost českého judisty Lukáše Krpálka

Článek

"Ještě nikdy se nestalo, aby český závodník jel na šampionát, ale nezasáhl do bojů. Judisticky vyspělé státy toto však praktikují běžně, protože jde také samozřejmě o přípravu, o poznání soupeřů jinak než z žíněnky," uvedl reprezentační trenér Petr Lacina.

Ježek má díky svým výsledkům už účast na OH jistou, stejně jako Krpálek. Na mistrovství Evropy, které je závěrečným dílem evropské olympijské kvalifikace, ještě v případě dobrého výsledku může živit svoji naději Pavel Petřikov (do 60 kg).

Do Čeljabinsku míří také Jaromír Musil (do 81 kg) a Alexandr Jurečka s Michalem Horákem (oba do 90 kg). Jedinou ženou ve výpravě bude Alena Eiglová (do 78 kg). Ani jeden z nich už šanci na OH nemá.

Reklama

Související témata: