Hlavní obsah

Bajsangurov se chce před plánovaným duelem s Konečným rozboxovat

Praha

Profesionální boxerský mistr světa organizace WBO v lehké střední váze Zaurbek Bajsangurov z Ruska absolvuje před plánovaných soubojem s Lukášem Konečným přípravný zápas. Český prozatímní světový šampión měl sice zajištěné právo být prvním Bajsangurovým soupeřem po jeho uzdravení, jeho německý manažer Ulf Steinforth ale ruskému boxerovi vložený duel povolil.

Foto: www.sesboxing.de

Zaurbek Bajsangurov (vlevo) a Lukáš Konečný.

Článek

"Bez našeho svolení by s nikým jiným boxovat nemohl, jsem jeho první vyzyvatel. Ale mně to takhle vyhovuje, takže nebyl důvod proti tomu něco namítat. Určitě nepůjde do ringu se špičkovým soupeřem, spíš to pro něj bude takový zápas na rozboxování. A také aby uspokojil domácí fanoušky," uvedl Konečný na webu profiboxing.cz.

Bajsangurov bude boxovat se zatím neznámým soupeřem 15. května v Brovarech u Kyjeva, kde se měl podle původního plánu utkat 10. března s Konečným. Kvůli zranění ruského boxera byl ale zápas zrušen a organizace WBO následně udělila Konečnému právo utkat se o prozatímní pás šampiona se Salimem Larbim z Francie, kterého Čech na začátku dubna v Brně knockoutoval.

Manažeři Konečného a Bajsangurova momentálně jednají o termínu a místě, kdy by se oba boxeři utkali o pás světového šampiona. "Myslím, že se blížíme dohodě," řekl Konečný. Ve hře je pro něj i velmi zajímavý bonus - pokud jeho stáj SES vyhraje dražbu a boxovalo by se v Brně, mohl by se zápas uskutečnit 19. července, teda v den Konečného 34. narozenin.

Reklama

Související témata: