Hlavní obsah

Krausová jde do německého ringu bojovat o světové tituly dvou organizací

Praha

Goda Dailydateová, jméno, které nosí v posledních hodinách v hlavě česká boxerka Arleta Krausová. S doposud neporaženou Němkou narozenou v Litvě svede v pátek v Dortmundu boj o světové tituly organizací WIBF a WBF v pérové váze.

Foto: www.medea.cz

Boxerka Arleta Krausová

Článek

„Česká boxerka Arleta Krausová v sobotu porazila v německém Gelsenkirchenu domácí favoritku Piu Mazelanikovou a získala titul profesionální mistryně světa organizace WBU v bantamové váze," hlásaly titulky v listopadu 2011. Nyní jde rodačka z Prachatic do duelu o dvě váhové kategorie výše.

„Jsou to hodně prestižní tituly a i vzhledem k tomu, jak velký skok představuje posun o dvě váhové kategorie, je to pro mě velká výzva. Beru to tak, že nemůžu nic ztratit, jen získat. Soupeřka má hodně naboxováno v amatérech. Rozhodně to nebude jednoduché, je vyšší, má dobrou přední ruku, nesmím si na ni naběhnout," tuší dopředu jedenatřicetiletá sportovkyně, která miluje tetování. Už teď má pomalovanou téměř celou pravou stranu těla.

„První mám od patnácti let, postupně si nechávám přidělávat další a ta původní vylepšovat," píše o sobě Krausová na stránkách boxing.cz.

V pátek se trojnásobná mistryně České republiky postaví do ringu ke svému osmému profesionálnímu zápasu, zatím má na kontě jednu porážku. Ta přišla v minulém roce. „Cítím se dobře, nemám se nač vymlouvat. Cítím se skvělě, až se toho bojím. O víkendu jsem si odpočinula po těch šílených tréninkových dávkách, takže pohoda," vyrážela do Německa Krausová, kterou čeká o pět let mladší soupeřka, která má v profiringu šest vítězných soubojů.

Reklama

Související témata: