Hlavní obsah

Coulthard zůstává při zemi

PRAHA

Vítězství Davida Coultharda v úvodním závodu letošního ročníku MS formule 1 vyvolalo u některých "odborníků" zdání, že o vítězi seriálu je rozhodnuto. Ačkoliv by pilot stáje McLaren po letech snahy rád vystoupil na nejvyšší stupínek, je mu jasné, že na podobné závěry je stále příliš brzy.

Foto: ČTK/EPA

Skot David Coulthard ze stáje McLaren-Mercedes testuje na okruhu ve španělském Jerezu vlastnosti nového monopostu

Článek

"Mám pocit, že někteří lidé by se měli vrátit zpátky do reality," ozval se Coulthard na adresu těch, kteří jej vidí jako nového světového šampióna. "Ano, zvítězil jsem podruhé v životě na Velké ceně Austrálie. A je pravdou, že odjíždím do Malajsie v roli vedoucího jezdce průběžného pořadí," řekl se sarkasmem skotský pilot.

Minimální bodový rozdíl

"V letošním ročníku šampionátu nás čeká ještě 15 dalších Grand Prix a je nesmysl hovořit o celkovém vítězství. Je třeba si uvědomit, že podle nového systému bodování mám na druhého Juana Montoyu náskok pouhých dvou bodů místo čtyř, které by ztrácel ještě loni. Kimi (Räikkönen, poz. red.) je pozadu o čtyři a Michael (Schumacher) o pět."

Coulthardovi je zcela jasné, že rozdíl pěti bodů může Michael Schumacher smazat už v příštím závodě. "Přesto ale věřím, že se mi podaří dojet na prvním místě i potřinácté v kariéře a že od Ferrari opět odskočíme. Podřizujeme tomu všechno," slíbil svým příznivcům pilot, jenž zatím v celkovém pořadí seriálu F1 skončil nejlépe druhý v roce 2001 a čtyřikrát byl třetí.

Druhý díl seriálu mistrovství světa formule 1 pokračuje o víkendu v Sepangu v Malajsii, který patří k nejmodernějším okruhům celého šampionátu.

Průběžné pořadí MS - jezdci:
1. CoulthardV. Brit.McLaren10 bodů
2. MontoyaKol.Williams8
3. RäikkönenFin.McLaren6
4. M. SchumacherNěm.Ferrari5
5. TrulliIt.Renault4
6. FrentzenNěm.Sauber3
7. AlonsoŠp.Renault2
8. R. SchumacherNěm.Williams1
Pořadí Poháru konstruktérů:
1. McLaren16 bodů
2. Williams9
3. Renault6
4. Ferrari5
5. Sauber3

Reklama

Související témata: