Hlavní obsah

Japonsko - ČR 6:0Čeští pozemkáři zahájili boj o OH vysokou porážkou s Japonskem

Kakamigahara

Čeští pozemní hokejisté vstoupili do bojů o historicky první účast na olympijských hrách porážkou. Na úvod kvalifikačního turnaje v Kakamigahaře nestačili na domácí Japonsko, kterému podlehli vysoko 0:6.

Článek

Češi drželi se soupeřem krok do závěru prvního poločasu, pak domácí poslali do vedení Kacujoši Nagasawa a Hiroki Sakamoto. Krátce po přestávce zvýšil opět Sakamoto a stejný hráč v závěru zápasu trefou z trestného rohu zkompletoval hattrick a dovedl Japonsko k vysoké výhře.

"Nikomu z našich se nepodařilo setřást nervozitu a nepodali jsme kvalitní výkon. Jediný, kdo si zaslouží pochvalu, je brankář Neusser, který nás uchránil od debaklu," uvedl na webu českého svazu německý asistent trenéra Chris Faust.

Dalším soupeřem výběru trenéra Michala Tomse bude v sobotu hlavní favorit na postup Jihoafrická republika, v pondělí se pak Češi utkají s Rakouskem, ve středu s Čínou a v pátek s Brazílií. Na olympiádu v Londýně postoupí jen vítěz finále, které si zahrají dva nejlepší týmy po duelech ve skupině každého s každým.

"Sice jsme zaplatili nováčkovskou daň, ale nevzdáváme se a do dalších zápasů půjdeme s čistou myslí. Budeme bojovat," dodal Faust.

Program úvodního dne kvalifikace narušil silný déšť, kvůli kterému byl na pátek přeložen druhý poločas zahajovacího utkání mezi Čínou a Rakouskem.

Olympijský kvalifikační turnaj v pozemním hokeji mužů v Kakamigahaře (Japonsko):
Japonsko - ČR 6:0 (2:0)
Čína - Rakousko odloženo kvůli dešti

Reklama