Hlavní obsah

Gymnastka Čáslavská pokřtila poštovní dopisnici se svým portrétem

Sedminásobná olympijská vítězka ve sportovní gymnastice Věra Čáslavská pokřtila při dnešním setkání s filatelisty poštovní dopisnici se svým portrétem od Oldřicha Kulhánka. "Ale vymaloval mě opravdu moc krásně," rozplývala se nad obrázkem, když se podepisovala v prostorách hlavní pošty v Praze.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Věra Čáslavská při křtu poštovní dopisnice v Praze

Článek

Den před svými sedmdesátinami ale měla velké štěstí. Při vylézání z vany totiž uklouzla a upadla. "Nejdřív jsem pořádně zaklela, ale pak mi nezbylo než prohlásit: Panebože, já ti děkuji," řekla Čáslavská. "Mohla jsem totiž mít rozlámané nohy a celé tělo, ale to mě dnes podrželo, zůstala jsem celá," dodala.

Její čelo tak "zdobí" jen odřenina a malá jizva. "Měla jsem bouli na hlavě jako vejce. Trefila jsem hlavou přesně hranu dveří," poznamenala nejslavnější sportovkyně české historie.

K životnímu jubileu dostane Čáslavská vedle dopisnice také knihu Pavla Kosatíka, bude uvedena do gymnastické Síně slávy v Oklahomě a dnes večer zhlédne premiéru dokumentárního filmu režisérky Olgy Sommerové s názvem Věra 68.

Reklama

Související témata: