Hlavní obsah

Dva divočáci se potkají v ringu. Už na tiskovce dělila Haye a Chisoru ocelová mříž

Praha

Dva boxerští divočáci se mají potkat v ringu v boji o volný titul organizace WBO v těžké váze. Dereck Chisora a David Haye. Jeden byl zbaven boxerské licence, druhý na podzim odešel do důchodu. Dvě kontroverzní postavy se mají proti sobě postavit 14. července v Upton Parku. Boj na dvanáct kol.

David Haye (vlevo) a Dereck Chisora na tiskové konferenci.

Článek

„Je to šílená show s ošklivými pravidly, je to plivanec do tváře odvolacího řízení, je to ostuda boxu. Jak můžete uspořádat takovou akci. Tohle není dobré pro fanoušky boxu," nechal se slyšet Vladimir Kličko k boxerům, kteří jsou bez britské profesionální licence. Proto souboj zaštítí lucemburská boxerská federace.

Jisté je, že nepůjde o ledajaký pouťový mač. Možná šlo jen o reklamní tah, ale na tiskové konferenci oba boxery oddělovala u stolu ocelová mříž. Oba se také tradičně počastovali urážkami. „Pro mě to je ideální soupeř," citoval britský Mirror Haye, jako vždy s dostatkem sebevědomí. „Nemám ho rád," reagoval Chisora, který byl hlídán osmičlennou ochrankou. „Viděl jsem Davida Haye před pár týdny a vytáhl nůž," řekl Chisora. „Jedl jsem steak, bylo to v restauraci," odpověděl Haye.

V Německu se neboxovalo jen v ringu

V únoru Vitalij Kličko porazil Chisoru v Mnichově. A nebojovalo se jen mezi provazy. Za svá extempore nesl Chisora následky. Nejdříve pokuta, poté se mu WBC rozhodla zastavit činnost a vyřadit ho z žebříčku. Sečteno podtrženo. Ostuda pro boxera, který dal při vážení soupeři facku, plivl na jeho bratra, popral se po tiskové konferenci s Hayem, jemuž vyhrožoval, že ho zastřelí.

Teď se Haye a rodák ze Zimbabwe mají bít v ringu. Po rvačce mezi Chisorou a Hayem zasahovala i německá policie. Za facku vyfasoval od WBC pokutu 50 tisíc dolarů. Následně mu vše sečetla i německá boxerská asociace, ta došla k částce 100 tisíc dolarů.

Chisorův britský sok a bývalý profesionální mistr světa v těžké váze David Haye ukončil kariéru v den svých 31. narozenin, což bylo 13. října 2011. Teď se má vrátit. „To, co dělám, je legální a zákonné," řekl Chisorův manažer Frank Warren.

Reklama

Související témata: