Hlavní obsah

Stolní tenista Korbel na šesté olympijské hry nepostoupil

Dauhá

Stolní tenista Petr Korbel nenapodobí kajakářku Štěpánku Hilgertovou a nepředstaví se v Londýně pošesté na olympijských hrách. Čtyřicetiletý reprezentant vypadl na závěrečném kvalifikačním turnaji v Dauhá už v prvním kole a nepostoupil mezi nejlepších šestnáct. Naopak stejně jako před čtyřmi lety si má téměř jistotu postupu na olympiádu Dana Hadačová.

Článek

Hadačová nejdříve porazila v osmifinále Srbku Anu-Marii Erdeljiovou 4:1 a postup do semifinále vybojovala v duelu s Annou Tichomirovovou 4:3. Za stavu 2:3 a 10:11 odvrátila česká hráčka mečbol a rozhodující sedmou sadu získala 11:7. V semifinále bude hrát Hadačová v neděli se Španělkou Sarou Ramirezovou.

Jistotu účasti v Londýně mají z turnaje v Dauhá finalisté, nicméně přesný počet postupujících bude znám až po skončení soutěže. Podle webu České asociace stolního tenisu může jít až o 14 nebo 16 míst.

Korbel nicméně svou olympijskou šanci téměř jistě ztratil, poté co nedotáhl do konce dobře rozehraný duel s Angličanem Andrewem Baggaleyem. Čtvrtý muž z OH v Atlantě 1996 vedl 3:1 na sety a ve čtvrté sadě měl mečbol, ale prohrál 3:4.

V prvním kole hlavní části turnaje vypadla i Renata Štrbíková, jež podlehla 2:4 Lee Ho-Ching z Hongkongu. Dmitrij Prokopcov prohrál v osmifinále a ani jeho start pod pěti kruhy není jistý.

Jedinou jistou českou účastnicí OH v Londýně je Iveta Vacenovská, jež se kvalifikovala na základě postavení v žebříčku.

Reklama