Hlavní obsah

Bajsangurov dělá frajeřinky. Pokud bude boxovat jako v sobotu, knokautuji ho, usmívá se Konečný

Praha

Překvapení se nekonalo a nejlepší český profesionální boxer Lukáš Konečný ví, že v dalším klání své kariéry vstoupí do ringu se Zaubrekem Bajsangurovem. Bitva o světový pás v lehké střední váze organizace WBO. Sedmadvacetiletý ruský úřadující šampión v sobotu večer na Ukrajině porazil na body Francouze Michela Sora. Nyní chce tento pás prozatímní český světový šampión. „Podle mě Soro zápas hrozně podělal. Po psychické a taktické stránce a asi i fyzicky, měl na to, aby zápas ukončil před limitem,“ řekl pro profiboxing.cz Konečný.

Foto: www.sesboxing.de

Zaurbek Bajsangurov (vlevo) a Lukáš Konečný.

Článek

Ten teď bude čekat, kdy a kde se jeho další souboj uskuteční. Sám preferuje brněnskou lokalitu, kde už boxoval se Salimem Larbim a stal se prozatímním mistrem světa. Další bitva by mohla proběhnout ve druhé polovině července. Pokud by Soro o víkendu překvapil, nečekal by český boxer na Bajsangurova, ale div se nekonal, i když byl Rus jednou počítán, přesto vyhrál na body.

„Chyběly mu zkušenosti, je to mladý kluk. Kdyby proti Bajsangurovi stál zkušenější boxer, tak se do něj zakousne a ukončí to. Soro ho nechal vyskákat. Možná svou šanci nepochopil, nesrovnal si to v hlavě. Nebo si myslel, že ji dostane znovu a nechtěl riskovat, že by se unavil, vystřílel a stejně ho nesundal," pověděl k sobotnímu zápasu Konečný, kterého vítěz ničím zvláště nepřekvapil.

Bajsangurov občas boxuje i nečistě, drží se soupeře, všiml si Čech

„Jen jsem si potvrdil, co jsem už věděl. Zápas bude o tom, kdo bude tlačit, ale přijde mi, že je to schůdná cesta k titulu, že jde porazit. Snaží se chodit dopředu, hodně rozbalený, dělá trošku frajeřinky, občas boxuje i nečistě, hodně se drží soupeře. Mně se ten jejich zápas líbil, ale bylo vidět, že si oba občas potřebují trochu odpočinout, když budu dobře fyzicky připravený, tak na něj určitě mám," věří si Konečný.

V pondělí má manažer jeho německé stáje SES začít vyjednávat s protistranou, na té stojí bratři Kličkové, pod nimi Bajsangurov boxuje. „Do deseti dnů se musíme dohodnout, pokud ne, do dalších pěti dnů musí být dražba," popsal možný scénář český boxer, který není ze soka ani jeho velkých zástupců v depresích. „Pokud bude Bajsangurov boxovat jako v sobotu, tak ho knokautuji," usmál se Konečný.

Reklama

Související témata: