Hlavní obsah

Squashistka Fialová vybojovala evropský bronz

Squashistka Lucie Fialová vybojovala na mistrovství Evropy první českou ženskou medaili. V Helsinkách dnes porazila v boji o třetí místo Švýcarku Gaby Huberovou-Schmohlovou po boji 3:2 a získala bronz. Mistryní Evropy se stala druhá nasazená Camille Sermeová z Francie.

Článek

"Je to zatím můj největší úspěch," radovala se Fialová, která dosud nejlépe skončila na evropských šampionátech čtvrtá v kategorii do 19 let. "Dosud jsem nikdy neměla medaili, ale teď se všechno změnilo," doplnila squashistka.

Fialová je první Češkou, která přiveze cenný kov z mistrovství Evropy. Navázala tak na Jana Koukala, stříbrného z evropského šampionátu v Praze 2005.

Díky 37. místu na světovém žebříčku WISPA byla Fialová v Helsinkách nasazená a měla v 1. kole volný los. Druhé kolo a čtvrtfinále hladce vyhrála a zastavila ji až v semifinále favorizovaná jednička Natalie Grinhamová z Nizozemska.

V boji o bronz už Fialová vedla nad Huberovou-Schmohlovou 2:0 na sety, ale o vítězce nakonec rozhodl až pátý set, který česká hráčka zvládla lépe. "Teď se asi chystám ukončit kariéru, protože si nemůžu ani stoupnout," řekla znavená medailistka.

Fialová, dříve trénující i studující v Káhiře, je nejlepší českou hráčkou. Na světovém žebříčku byla nejvýše letos v únoru, kdy se vyšplhala na 35. místo. Předloni získala jako první Češka titul na profesionálním okruhu žen WISPA.

Mistrovství Evropy ve squashi v Helsinkách:
Ženy o 3. místo: Fialová (ČR) - Huberová-Schmohlová (Švýc.) 3:2 (8, 9, -9, -10, 7).

Reklama