Hlavní obsah

Pětibojař Polívka byl ve finále SP 23. a nemá jistou olympiádu

Český moderní pětibojař Ondřej Polívka obsadil ve finálovém závodě Světového poháru v čínském Čcheng-tu 23. místo. Výsledek, ovlivněný i dlouhodobým zraněním ruky, mu nedává jistotu startu na olympijských hrách a bude muset čekat na konečné pořadí v redukovaném žebříčku, které o kvalifikaci rozhodne.

Foto: CO

Moderní pětibojař Ondřej Polívka

Článek

Mezinárodní federace zveřejní ranking 1. června, jasno by mělo být do 15. června na základě jmenovitých nominací národních svazů Británie, Itálie, Maďarska a Ruska. Ty mají více nominovaných sportovců, než umožňuje kvóta.

"Ondřej byl před Čínou na jedenáctém, posledním postupovém místě. Nyní je zřejmě dvanáctý, takže na hraně a nezbývá nám než čekat, koho vyberou ty čtyři země. Naše naděje samozřejmě pořád žije," uvedl trenér pětibojařů Jakub Kučera.

Závod vyhrál mistr světa z roku 2008 Ilja Frolov z Ruska.

Druhý český reprezentant, který měl v Číně právo startovat, David Svoboda už má olympiádu jistou díky devátému místu z mistrovství světa, a tak dal přednost přípravě. V sobotu se ve finále SP kvalifikovala do Londýna Natálie Dianová dvanáctým místem.

Reklama