Hlavní obsah

Ragbisté Říčan jsou opět domácími šampióny

Říčany (u Prahy)

Ragbisté Říčan obhájili titul mistra extraligy. V sobotním finále play-off zvítězili nad Havířovem 25:11 a připsali si sedmý český titul. Pro Havířov, který před týdnem vyřadil pražskou Slavii, byla už samotná finálová účast historickým úspěchem.

Foto: www.ceskeragby.cz

Ragbisté znají mistra - ilustrační foto

Článek

Finálový zápas, který byl po dvanácti letech záležitostí dvou mimopražských týmů, rozehráli lépe hosté. Po 13 minutách vedl Havířov díky trestnému kopu Aleše Koldy a pětky Pavla Kozubíka 8:0. Středočeši se prosadili až v 19. minutě, kdy zadák Tomáš Nevický položil pětku. Těsně před půlí stejný hráč vyrovnal trestným kopem na 8:8.

V úvodu druhého poločasu Nevický dalším trestným kopem poslal Říčany do vedení. Vzápětí kapitán Jan Rohlík položil pětku a Nevický následným kopem zvýšil na 18:8. Za stavu 18:11 se pak Michal Schlanger blýskl akcí, při které běžel sám 70 metrů přes celé hřiště, a položil třetí pětku domácích.

"Ze začátku jsme nehráli, co jsme chtěli. Do hry jsme se dostali teprve až ve druhém poločase. Havířov byl těžký soupeř a zápas s nimi nebyl žádný med," uvedl trenér Říčan Antonín Brabec. "Říčany byly lepší," uznal havířovský kouč Radomír Kolda. "S výkonem našich hráčů jsem ale spokojený. Přistoupili k utkání odpovědně a předvedli, co dokážou," dodal.

Finále play off ragbyové extraligy:
Mountfield Říčany - Havířov 25:11 (8:8)
Body: Nevický 15, Rohlík a Schlanger po 5 - Kolda 6, Kozubík 5. Pětky: 3:1. Diváci: 1000.
Konečné pořadí:
1. Říčany, 2. Havířov, 3. Slavia Praha, 4. Tatra Smíchov, 5. Sparta Praha, 6. Praga Praha, 7. Dragon Brno, 8. Vyškov.

Reklama

Související témata: