Hlavní obsah

Boxer Mayweather neuspěl s žádostí o propuštění z vězení

Las Vegas

Boxerský mistr světa Floyd Mayweather neuspěl s žádostí o předčasné propuštění z vězení, kam začátkem června nastoupil kvůli napadení matky svých dětí. Pětatřicetiletý neporažený profesionální šampión zdůvodnil svůj požadavek, jenž přišel už po pár dnech z tříměsíčního trestu, špatnou kvalitou jídla a vody ve věznici v Las Vegas. Ohrožuje prý jeho zdraví.

Foto: Sport.cz

Boxerský mistr světa Floyd Mayweather (vlevo) v době své největší slávy

Článek

Smírčí soudkyně Melissa Saragosová ve svém středečním rozhodnutí uvedla, že vodu má Mayweather k dispozici po celý den a jediným důvodem, proč pořádně nejí, je jeho odmítání jídla, které vězni dostávají. Měl by podle ní jíst a pít to, co za mřížemi dostane. Stejně neopodstatněná je z jejího pohledu stížnost na to, že boxer nemůže cvičit.

"Zázemí pro fyzický trénink a také časový prostor poskytnutý Mayweatherovi nejspíš zcela neodpovídá jeho obvyklému režimu, ale pokud se rozhodne pro fyzický trénink, má samozřejmě k dispozici dostačující prostor i čas," uvedla v prohlášení Saragosová.

Mezi ostatní vězně ho nepřemístí

Po pouhých deseti dnech od Mayweatherova nástupu k výkonu trestu přišli v pondělí jeho právnci s naléhavým návrhem, aby byl boxer propuštěn a zbytek trestu si odpykal v domácím vězení. Druhou navrhovanou možností bylo jeho přemístění mezi ostatní, neboť je oddělen od všech 3000 spoluvězňů. To ale zástupci věznice odmítli s tím, že boxera, který je známou osobností, je třeba chránit.

Mayweatherovi právníci argumentovali tím, že boxer už možná nebude moci nikdy v budoucnu bojovat v ringu, neboť na samotce se čím dál více dostává z kondice. Odmítli však, že by pro něho chtěli vybojovat speciální zacházení. V pátek ovšem byl za Mayweatherem jeho osobní lékař Robert Voy a zaznamenal u něho ztrátu svalové hmoty.

Voy rovněž odhadl, že Mayweather nyní zkonzumuje denně jídlo o méně než 800 kalorií, zatímco byl navyklý na přísun energie v rozmezí od 3000 do 4000 kalorií. Mayweather prý také málo pije, neboť mu nechutná voda z kohoutku a konzumace vody v lahvích mu nebyla povolena.

Hotel Four Seasons to není

"Mám z jeho stavu obavy. Narůstající hněv nemůže navíc ventilovat obvyklými cestami, jako je cvičení a trénink. Box je životem pana Mayweathera od doby, kdy byl ještě mladým mužem. A my potřebujeme šampióny tohoto typu, aby pokračovali ve své dráze až do doby, kdy budou muset ukončit kariéru," napsal Voy v prohlášení.

"Je to vězení... Kam si asi tak myslel, že jde? Do (hotelu) Four Seasons?" podivovala se nad Mayweatherovými nářky žalobkyně Lisa Luzaichová.

Po propuštění z vězení bude muset Mayweather absolvovat ještě 100 hodin veřejně prospěšných prací a docházet na roční kurz proti domácímu násilí.

Reklama

Související témata: