Hlavní obsah

Boxer Chládek nakonec na olympiádu pojede, dostal divokou kartu

Praha

Český boxer Zdeněk Chládek přece jen pojede na olympijské hry do Londýna. Přímý postup si sice na mistrovství světa v Baku ani na dubnové olympijské kvalifikaci v Turecku nevybojoval, ale mezinárodní asociace AIBA mu udělila divokou kartu.

Foto: ČTK

Nejlepší český amatérský boxer Zdeněk Chládek.

Článek

Prezident českého boxerského svazu Svatopluk Žáček to označil za skvělou zprávu. "Chládek při MS v Ázerbájdžánu, které bylo jednou ze dvou kvalifikací na OH, zůstal těsně přede dveřmi přímé nominace. Proto mu byla jako nejlepšímu Evropanovi, který se nenominoval, udělena tzv. divoká karta," uvedl Žáček v tiskové zprávě zaslané ČTK.

Nejlepší český amatérský boxer současnosti Chládek, který startuje v kategorii do 64 kilogramů, má bronzovou medaili z juniorského MS v roce 2008. Ústeckého boxera nyní místo plánovaného odjezdu na dovolenou čeká návrat do přípravy.

Na předchozích olympijských hrách v Pekingu 2008 i v Aténách 2004 čeští boxeři chyběli. V Sydney 2000 startovali současný profesionální mistr světa Lukáš Konečný a Rudolf Kraj, který tehdy získal stříbrnou medaili.

Reklama