Hlavní obsah

Konečný bude s Bajsangurovem boxovat dříve, než bylo plánováno

Praha

Zápas o titul profesionálního mistra světa organizace WBO v lehké střední váze mezi Lukášem Konečným a Zaurbekem Bajsangurovem se uskuteční dříve než 27. října, jak se původně zástupci obou boxerů domluvili. Momentálně není ani jisté, že dějištěm životního duelu české reprezentanta budou Brovary u Kyjeva. Manažeři nakonec nepodepsali předjednanou smlouvu a o pořadateli duelu rozhodne ve středu takzvaná dražba.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boxer Lukáš Konečný zasazuje úder Arménu Petrosjanovi.

Článek

Důvody, proč k podepsání dohody nedošlo, jsou podle Konečného dva. "Organizaci WBO se nelíbí termín 27. října, je to podle nich už hodně pozdě. A za druhé tak trochu cukli (manažeři Bajsangurova) s podmínkami, které nám původně nabídli. Proto můj manažer Ulf Steinforth smlouvu odmítl podepsat," uvedl Konečný na svém webu profiboxing.cz.

Třiatřicetiletý český boxer se měl s Bajsangurovem původně utkat již 10. března, ale duel byl kvůli zranění ruského boxera zrušen. Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa následně v Brně porazil Francouze Salima Larbiho, stal se prozatímním světovým šampiónem a získal právo utkat se s Bajsangurovem o "velký" titul.

Konečný věří, že by mohl s Rusem boxovat doma. "Máme reálnou šanci v dražbě uspět. Vidím to tak padesát na padesát," uvedl s tím, že v případě úspěchu by se galavečer s největší pravděpodobností konal v Brně. Zástupci WBO stanovili jako nejzazší termín 5. října.

Reklama

Související témata: