Hlavní obsah

Konečný bude s Bajsangurovem nakonec boxovat 6. října

Praha

Zápas o titul profesionálního mistra světa organizace WBO v lehké střední váze mezi Lukášem Konečným a Zaurbekem Bajsangurovem z Ruska se nakonec uskuteční 6. října. Původně byl termín duelu stanoven na 27. října, ale vedení WBO nařídilo zástupcům obou boxerů, aby se dohodli na dřívějším datu.

Foto: www.sesboxing.de

Zaurbek Bajsangurov (vlevo) a Lukáš Konečný

Článek

"Většina ostatních věcí zůstává stejná," řekl Konečný ČTK. Dějištěm životního duelu českého reprezentanta tak budou Brovary u Kyjeva. "Je to pro mě lepší, než kdyby se boxovalo v Moskvě nebo v Grozném," poukázal dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa na fakt, že jeho soupeř pochází z Čečenska.

Třiatřicetiletý český boxer se měl s Bajsangurovem podle prvotního plánu utkat již 10. března, ale duel byl kvůli zranění ruského boxera zrušen. I proto současná dohoda obsahuje bod, ve kterém jsou pro Bajsangurova stanoveny sankce, kdyby k zápasu opět nenastoupil.

Změna termínu Konečnému problém nedělá. V příštích dnech jej čeká dovolená a pak se začne naplno připravovat. "V tréninku jsem už hodně dlouho, takže nejde o nic důležitého," dodal Konečný.

Reklama

Související témata: