Hlavní obsah

Moderní pětibojařka Kodedová postoupila do finále ME

Česká moderní pětibojařka Barbora Kodedová postoupila do pátečního finále mistrovství Evropy v Sofii, poté co ve své kvalifikační skupině A obsadila 14. místo. Druhá česká reprezentantka Lenka Bilková skončila v béčku devatenáctá, na první nepostupové pozici. Doplatila tak na to, že evropská federace pustila do závodu Mexičanku Tamaru Vegovou, jedinou neevropskou závodnici, která byla čtyři místa před Bilkovou.

Článek

Kodedová si premiérovou účast ve finále kontinentálního šampionátu pojistila až vydařenou závěrečnou kombinovanou disciplínou tříkilometrového běhu a střelby z laserové pistole, v němž obsadila čtvrtou příčku.

Bilková naopak o postup do finále přišla právě v kombinaci. V šermu obsadila sedmé místo, na postupové pozici se držela i po plavání. V kombinaci skončila 18. ze 22 závodnic skupiny B. "Vedly se o tom debaty, federace nakonec udělila šampionátu titul Open, a proto mohla Mexičanka startovat. Nedá se nic dělat," uvedl Jiří Adam, mezinárodní rozhodčí.

Ve čtvrtek je na programu kvalifikace mužů, do níž zasáhne české kvarteto David Kindl, Jan Kuf, Michal Michalík a Michal Sedlecký. Do soutěže družstev se budou počítat výkony a bodové zisky zkušených Michalíka se Sedleckým a Kufa, stříbrného z nedávného ME juniorů v Maďarsku.

Čeští reprezentanti Natálie Dianová, Ondřej Polívka a David Svoboda, kteří budou startovat na olympijských hrách v Londýně, se v Sofii představí pouze ve štafetových závodech, které jsou na programu od neděle do úterý.

Mistrovství Evropy v moderním pětiboji v Sofii:
Ženy - kvalifikace:
Skupina A: 1. Kolegová (Rus.), 2. Jelizarová (Běl.), 3. Kovácsová (Maď.) všechny 3900 b., ...14. Kodedová (ČR) 3748 - postoupila.
Skupina B: 1. Gawlikowská (Pol.), 2. Těreščuková obě 3928 bodů, 3. Chochlová (obě Ukr.) 3908, ...19. Bilková (ČR) 3696 - nepostoupila.

Reklama