Hlavní obsah

Moderní pětibojařka Kodedová byla na ME dvaatřicátá

Sofia

Česká moderní pětibojařka Barbora Kodedová obsadila ve finále mistrovství Evropy v Sofii 32. místo, Lenka Bilková skončila o dvě pozice za ní. Zvítězila Laura Asadauskaiteová z Litvy před Ukrajinkami Irynou Chochlovou a Gannou Burjakovou.

Článek

Obě české reprezentantky absolvovaly premiérové finále evropského šampionátu. Od počátku se však pohybovaly v závěru výsledkové listiny.

Bilková se o své účasti ve finále dozvěděla teprve večer před závodem. Ve středeční kvalifikaci obsadila první nepostupové místo, před ní ale skončila Mexičanka Tamara Vegová.

"Zástupci evropské federace i na náš podnět rozhodli, že by vůči Bilkové nebylo fér, aby ji na ME vyřadila neevropská závodnice, a proto jí umožnili ve finále startovat," uvedl mezinárodní rozhodčí Jiří Adam.

Do sobotního finále mužů zasáhne kompletní čtyřlístek českých reprezentantů David Kindl, Jan Kuf, Michal Michalík a Michal Sedlecký. Olympionici Natálie Dianová, Ondřej Polívka a David Svoboda se v Sofii představí pouze ve štafetových závodech.

Mistrovství Evropy v moderním pětiboji v Sofii:
Ženy:
1. Asadauskaiteová (Lit.) 5451 b., 2. Chochlová 5408, 3. Burjaková (obě Ukr.) 5392, ...32. Kodedová 4888, 34. Bilková (obě ČR) 4540.

Reklama