Hlavní obsah

Olympijská pochodeň podruhé během pouti do Londýna zhasla

Londýn

Podruhé během pouti do Londýna na Olympijský stadión zhasla pochodeň. V sobotu ji během jízdy na raftu olympijským slalomovým kanálem pro divokou vodu v Lee Valley severně od dějiště her spláchla velká vlna. I tentokrát pomocná četa rychle zasáhla a s pomocí náhradního plamene oheň znovu zapálila.

Foto: David Moir, Reuters

Putování olympijské pochodně

Článek

Pochodeň je v neděli na cestě ze starověké Olympie 51. den. Štafeta vyvrcholí 27. července při zahajovacím ceremoniálu her v britské metropoli.

Poprvé zhasla třináctý den 21. května mezi městy Exeter a Taunton. Selhal tehdy mechanismus na udržování ohně, který má vydržet extrémní podmínky. Nepříjemný zážitek se přihodil domácímu paralympijskému reprezentantovi v badmintonu Davidu Follettovi.

"Takové případy se prostě mohou stát," komentoval druhý incident mluvčí organizačního výboru olympiády. Sobotní den byl pro pochodeň nešťastný už od rána, protože kvůli nehodě dvou doprovodných motocyklistů byla štafeta na 20 minut přerušena. Oba navíc se zlomeninami skončili v nemocnici.

Cesta s pochodní tradičně předchází olympijským hrám a setkává se s různými nástrahami. Cestou do Pekingu před čtyřmi lety vydržela i výstup na Mount Everest, pořadatelé zimních her ve Vancouveru 2010 zase přiznali, že kvůli zimě a silnému mrazu zhasla více než desetkrát. Tehdy byl olympijský oheň na cestě 106 dnů, na britské půdě jich stráví 70.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články