Hlavní obsah

Štafeta moderních pětibojařů byla na závěr ME pátá

Čeští moderní pětibojaři Michal Michalík, Ondřej Polívka a David Svoboda zakončili mistrovství Evropy v Sofii pátým místem ve štafetě. Zvítězilo Rusko před Ukrajinou a Běloruskem.

Foto: Ivana Roháčková

Moderní pětibojař David Svoboda

Článek

Češi vstoupili do závodu čtvrtým místem v šermu. V plavání se blýskli druhým nejlepším časem ze šesti startujících trojic, když je porazili jen Rusové. Jízda na koni, stejně jako poslední kombinovaná disciplína běhu a střelby z laserové pistole, českému týmu příliš nevyšly, v obou obsadil páté místo.

Česká výprava se tak vrací z ME s dvěma bronzovými medailemi, o něž se postaraly družstvo mužů Jan Kuf, Michalík a Michal Sedlecký a smíšená štafeta olympioniků Natálie Dianová a David Svoboda. Pro Česko jde o dvanáctou sezonu v řadě, kdy získala pod vedením reprezentačního trenéra Jakuba Kučery cenný kov na velké akci typu mistrovství Evropy, světa či olympijských hrách.

Mistrovství Evropy v moderním pětiboji v Sofii:
Muži - štafeta: 1. Rusko (Frolov, Karjakin, Savkin) 6304, 2. Ukrajina (P. Kirpuljanskij, Nakonečnyj, Mordašov) 6228, 3. Bělorusko (Micyk, Vasilionak, Pinčuk) 6156, ...5. ČR (Svoboda, Polívka, Michalík) 5988.

Reklama