Hlavní obsah

Malajští badmintonisté dostanou za zlatou medaili i zlatou cihlu

Kuala Lumpur

Malajští badmintonisté si mohou kromě cenného kovu mohou svými výkony na olympiádě v Londýně vybojovat i pořádný kus zlata jako bonus. Malajský důlní magnát slíbil věnovat týmu zlatou cihlu v hodnotě 630 tisíc dolarů (13 milionů korun), pokud poprvé přiveze z her nejcennější medaili.

Foto: Sport Invest Group, www.petrkoukal.com.

Ilustrační foto

Článek

Země z jihovýchodu Asie v badmintonu zatím získala dvě bronzové a dvě stříbrné medaile. Z prvního místa se od založení tamního olympijského výboru v roce 1954 ještě neradovala v žádném sportovním odvětví.

Badmintonový nadšenec a boháč Andrew Kam, který vyhlásil svou nabídku pod názvem "zlato za zlato", není jediný, kdo slibuje odměnu. Vláda a soukromí sponzoři se v případě zisku zlaté medaile složí i na bonus ve výši přibližně 314 tisíc dolarů (6,5 milionu korun).

Největší šanci na zlato by měl podle všeho mít Lee Chong Wei, který před čtyřmi lety v Pekingu prohrál až finálový souboj s domácím Tan Linem. Lee si i přes mírné zranění kotníku věří. "Není pochyb, že podobné odměny mohou sportovcům v tom pravém okamžiku pomoci," přiznal.

Reklama