Hlavní obsah

Facky přes mříž padat nemohly, jen nadávky. Ztrestám tě, slíbil Haye drzému Chisorovi

Praha/Londýn

Jsou jako divá zvěř, samci v říji jdoucí si nekompromisně po krku. O náboj před mistrovským duelem Davida Haye s Dereckem Chisorou, jenž se odehraje v sobotu v londýnském Upton Parku, rozhodně není nouze. Díky mříži, která při tiskových konferencích oba soky pro jistotu oddělovala, na předčasnou fyzickou konfrontaci nedošlo. O to víc zamířilo přes dráty ostrých slov.

Foto: Olivia Harris, Reuters

Tihle dva se nemají rádi. Boxery Davida Haye (vlevo) Derecka Chisoru raději na tiskové konferenci dělila mříž.

Článek

Už jen pozadí sobotního souboje je jedna velká pikantérie: Chisorova facka v obličeji Vitalije Klička při vážení před vzájemným únorovým duelem, voda chrstnutá do obličeje Kličkova bratra Vladimira a následná šarvátka s Hayem. Šílený Chisora popudil koho mohl a tak není divu, že se Haye chystá udělit mu pořádnou lekci.

„Není to žádný prima kluk. Je to šílenec, zlomyslný hrubián. Regule ho nedostihly, britská boxerská federace ho nepotrestala. Nezbývá, než abych to vzal do svých rukou,“ vrčel přes mříže Haye na svého sobotního rivala.

Chisora se podle očekávání svému moralizujícímu sokovi vysmál. „Udělám ze sebe blázna, mentální případ. Ztratím se mu v ringu. On má rychlost na jedno kolo a po mém tanečku mu žádná nezbyde,“ chvástal se osmadvacetiletý boxer.

Zápas se odehraje v londýnském Upton Parku, který je domovským stadiónem fotbalového klubu West Ham United. A z kapacity 35 tisíc míst už zmizelo bezmála třicet tisíc vstupenek. „Hodně se hovoří o kontroverzním pozadí zápasu. Pořád to ale bude o tom, že si to dva chlápci rozdají v ringu. Myslím ale, že to bude velké. Ranařský festival,“ lákal Haye poslední váhající příznivce bojů mezi provazy.

Reklama

Související témata: