Hlavní obsah

Britský boxer Khan navrácený titul ihned ztratil

Jen tři dny se mohl britský boxer Amir Khan těšit z pásu mistra světa v polotěžké váze, který organizace WBA v březnu odebrala kvůli pozitivnímu dopingovému testu jeho přemožiteli Lamontu Petersonovi. Khan v sobotu v Las Vegas prohrál s dalším Američanem Dannym Garciou, jenž zároveň obhájil světový titul WBC.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Amir Khan (vpravo) trefuje levačkou Danny Garciu

Článek

Khan loni v prosinci přišel o pás šampiona WBA v kontroverzním duelu s Petersonem, po němž cítil křivdu. V květnu měli nastoupit k odvetě a stříbrný olympijský medailista z Atén doufal v odplatu. Jenž americký boxer nález měl syntetický testosteron a souboj byl zrušen. Petersonovi byl titul odebrán a WBA ho v tomto týdnu přidělila zpět Khanovi.

"Spravedlnosti bylo učiněno zadost. Jsem rád, že půjdu do toho zápasu jako mistr světa," uvedl Khan, ale radosti si dlouho neužil. Garcia ho ve čtvrtém kole knokautoval a udržel si i ve 24. utkání v kariéře neporazitelnost. Pětadvacetiletý Brit pákistánského původu prohrál potřetí z 29 profesionálních zápasů. "Neměl jsem svůj den. Ruce mi visely dolů a Danny toho využil," konstatoval.

Reklama

Související témata: