Hlavní obsah

Cítím strašlivé zklamání, přiznal rychlopalník Podhráský

Londýn/Praha

Osmadvacetiletý medik z Plzně Martin Podhráský rozhodně nejel na závod v olympijské rychlopalbě jako favorit. Jediný bod mu chyběl k přímému postupu do šestičlenného finále, v němž se začíná od nuly. Věřil si i v rozstřelu s vynikajícím Němcem Christianem Reitzem. Všechno ale dopadlo jinak... Skončil sedmý. „Cítím strašlivé zklamání,“ přiznal v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Sport.cz

Martin Podhráský

Článek

Ve čtvrtek jste začal výborně. V pátek jste dobře zvládl osmisekundovou sérii, ale pak jste pokazil prostřední šestisekundovou, co se stalo?

Dal jsem dvě osmičky, v tom byl problém. Neuhlídal jsem si pohyb a mírně strhl. Moc dobře jsem o těch chybách věděl.

To se pak asi těžko koncentruje na tu nejkratší, kdy musíte pět ran vypálit za čtyři sekundy...

V tom problém nebyl, protože při závodě se okamžitě snažím zapomenout na předchozí chyby a soustředím se na další sérii. Rozhodně jsem neházel flintu do žita. Ta čtyřsekundová se docela povedla, i když samozřejmě se dá vždycky střelit víc.

S jakými pocity jste šel do rozstřelu o poslední postupové místo s výborným Němcem Reitzem?

Docela s dobrými. Střílí se pouze série na čtyři sekundy a já jsem si hodně věřil. Bohužel mi nevyšla. Byl jsem asi o čtyři body horší, a to je hodně. O chybách vím, ale  neumím teď říct, proč jsem je udělal. Strašně mě to mrzí.

Dívat se na finále, v němž nejste, je asi hodně mučivý pocit...

Samozřejmě. Letos, pokud jsem se dostal do finále, tak se mi dařilo. Tam je to buď, a nebo. Šest borců a postupně po jednotlivých sériích nejhorší vypadne. Může se stát cokoliv. Kolikrát vítěz kvalifikace končí jako první. Je to jiný závod. Mně chyběl i kousek štěstí, abych se do něj dostal. Jeden jediný bod...

Takže ani s nastřílenými 583 body nejste spokojený?

Výsledek je to slušný, na mnoha jiných závodech by za něj bylo finále, na to nejdůležitějším ale mezi nejlepších šest to nestačilo. Tedy vlastně stačilo, ale jen pro jednoho, ne pro dva, a v tom je ta potíž. Jsem jen sedmý. Na jednu stranu na olympiádě určitě dobré umístění, na druhou chyběl kousíček... Třeba i k medaili.

Loni jste dostudoval medicínu a říkal jste, že po olympiádě se chcete věnovat svojí lásce, chirurgii. Znamená to, že v Londýně to byl váš poslední závod?

Pořád převládá zklamání, až opadne, zhodnotím si to v hlavě a s trenéry, co dál. Chirurgii se chci věnovat, ale skončit najednou s tím, co jsem dělal celý dosavadní život, také není jednoduché. Budu nejspíš hledat nějakou cestu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články