Hlavní obsah

Jordánské paralympioniky podezírají v Británii ze sexuálního útoku

Londýn

Tři členové jordánské paralympijské výpravy byli v pondělí v Severním Irsku zatčeni kvůli podezření ze sexuálního útoku. Dva sportovce a jejich kouče policie propustila ve středu na kauci poté, co se za jejich návrat k soudu zaručila jordánská ambasáda.

Foto: Sport.cz

Jordánská výprava před odjezdem na paralympiádu v Londýně.

Článek

Trojici zadrželi nedaleko Belfastu, kde se jordánská výprava připravuje na paralympijské hry, které startují v Londýně za týden. Podle agentury AP jednatřicetiletého soutěžícího v silovém trojboji Omara Samiho Karazího obvinila čtrnáctiletá dívka z toho, že se s ní v sobotu fotil a poté ji osahával.

Tentýž den měli dva muži zastoupit při procházce cestu šestnáctileté dívce. Než s kamarádkou utekla, natlačili ji směrem ke Karazímu, který ji sevřel okolo pasu. Karazí je navíc podezřelý z voyerismu, protože údajně ve sportovním centru vstoupil do dámské šatny.

Dalším zadrženým byl bronzový medailista z paralympijských her v Pekingu Motaz Al Džunaidi, který se podle policistů dopustil sexuálního útoku. Trenér Fasal Hammaš prý nabízel sex dvěma mladým ženám.

O případ se podle vyjádření zástupce jordánské ambasády Rulana Samary osobně zajímá i jordánský král Abdalláh II. bin Husajn. Země zaručila, že se podezřelí objeví 18. října při dalším soudním líčení.

Reklama