Hlavní obsah

Řeč peněz na hokejovém Manhattanu selhává

Martin Kavka

Zatímco v mnoha jiných oborech lidské činnosti 'hovoří' peníze velmi účinně, na hokejovém Manhattanu selhávají. Newyorští Rangers vyplácejí ročně hráčům okolo 80 miliónů dolarů, nejvíce z celé NHL. Přesto však mají už několik sezón stigma týmu, který není schopen probojovat se do play-off.

Foto: ČTK

Podaří se milionářům z Manhattanu urvat poslední vstupenku do play-off?

Článek

Rangers v pondělním klání zdolali městské rivaly Islanders, ovšem do vytoužených vyřazovacích bojů jim chybí ještě pět bodů. To vše pouhých osm zápasů před koncem základní části. Jestliže Jezdci ani letos neproklouznou do play-off, bude to již pošesté za sebou. Boháči z Manhattanu jsou záhadou celé NHL. "S takovým finančním zázemím jsou hlavně ostudou celé ligy," soudí prezident Králů z Los Angeles Timothy J. Leiweke.

V kádru Rangers přitom září známá hokejová jména - útočníci Eric Lindros, Pavel Bure, Bobby Holík, Mark Messier a Petr Nedvěd, obránci Brian Leetch a Darius Kasparaitis. Při nedávných výměnách navíc přibyli další forvardi Anson Carter a Alexej Kovaljov. Zdá se ovšem, že hvězdy jsou poskládány bez ladu a skladu. Chybí ingredience, která by z Jezdců udělala obávaný celek.

Přísada na lavičce

Ta zázračná přísada zřejmě chybí na lavičce. Právě tam by Newyorčané potřebovali osobnost, která dokáže vtisknout mužstvu vítěznou tvář. Trenéra s přehledem a zkušenostmi, zároveň rváče... Takového, jakým byl například legendární Scotty Bowman, který si s přetlakem osobností dokázal poradit v Detroitu.

V současnosti velí Rangers Glen Sather, a to zřejmě není to pravé ořechové. Sather prostě není schopen vydolovat z týmu maximum. Proto před časem na lavičce Rangers skončil zelenáč mezi trenéry Bryan Trottier, a proto by ji měl nejpozději po sezóně opustit i Sather.

Právě nedostatek herního nasazení vyčítají zámořské komentáře přepláceným hráčům. Vydržíte hrát naplno maximálně dva zápasy, a co dál, vzkazují do kabiny v Madison Square Garden. "Dnes jsme do toho dali všechno. Takhle ale musíme hrát i zbylá utkání," řekl po vítězném nočním utkání s Islanders Petr Nedvěd. Že by tedy přece jen přišlo probuzení? Otázka je, zda už není pět minut po dvanácté...

Reklama