Hlavní obsah

Synek po račickém trojboji zůstal bez medaile. Příště by do toho bez tréninku už nešel

RAČICE

Tři disciplíny se rozhodl absolvovat na domácí šampionátu veslařů stříbrný olympijský medailista z Londýna Ondřej Synek. Jenže měsíční tréninková absence se projevila a elitní světový skifař nezískal v Račicích ani jednu medaili.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ondřej Synek (vlevo) na dvojskifu s šéfem Českého veslařského svazu Jiřím Kejvalem.

Článek

Nejblíže ji byl ve dvojce bez kormidelníka s kamarádem Janem Gruberem, který letos ukončil kariéru, ale při mistrovství ještě usedli se Synkem společně do lodi. Ve finále je nakonec od bronzu je dělilo 47 setin sekundy. Čtvrtý dojel Synek i ve dvojskifu se 44letým šéfem českého veslování Jiřím Kejvalem a ve své hlavní disciplíně, skifu, se nedostal senzačně vůbec do finále.

Přednost měl narozený syn

"Ukázalo se, že veslování je sport, v němž se rychle projeví, když měsíc vůbec nic neděláte," říkal Synek, jemuž se po návratu z OH narodil syn Matyáš a místo tréninku se věnoval rodině. "Nemůžu pořád vyhrávat, ale poprvé v životě se mi stalo, že jsem na českém mistrovství bez titulu. Není ale divu, nebyl jsem tu zrovna v optimální formě," líčil nejlepší český veslař.

"Když jsem měsíc nebyl na vodě, bylo mi jasné, že od sebe těžko mohu něco čekat, ale v alespoň jednu medaili jsem věřil. Jenže ten skif byl už třetí start v rozpětí pár hodin a najednou jsem cítil, jak je mi blbě, že jsem úplně tuhý. Prostě na mě padlo absolutní vyčerpání. Kdybych normálně trénoval, určitě bych i takový trojboj v pohodě zvládl, ale teď jsem neměl, z čeho brát. Příště už bych do oho asi nešel," vykládal Synek.

Disciplíny s parťáky si ale užil. "Na dvojskif jsem se vrátil po hodně dlouhé době a ve finále jsme tak trochu vařili z vody," přiznával Synek. "Ondra zavelel k nástupu, jenže ve mně už nic nebylo," říkal Kejval, který naposledy závodil před osmi lety. "Já bych dokonce řekl, že před patnácti," pousmál se Synek.

"V mém případě nešlo až tak o výkon, ale bral jsem to jako čest, že mě Ondra takovou možnost vůbec nabídnul. Byl bych srab, kdybych mu to odmítnul, i když jsem měl potíže udržet tempo," vyprávěl Kejval, který na začátku 90. let reprezentoval, ale teď už vesluje pouze rekreačně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články