Hlavní obsah

Praha hostila squashové hvězdy, Buldoci skončili na ME druzí

Praha

Druhé místo vybojovali Buldoci Praha na mistrovství Evropy klubů ve squashi, které hostila česká metropole. Ve finále podlehl domácí tým 1:3 německému Wormsu, za který nastoupila i bývalá světová jednička Australan David Palmer.

Foto: Petr Horník, Právo

Squashista Jan Koukal

Článek

S dvojnásobným mistrem světa z let 2002 a 2006 se v sobotním finálovém duelu utkal dlouholetý nejlepší český squashista Jan Koukal a prohrál ve třech setech. Jediný bod pro Buldoky získal ve druhé dvouhře Francouz Gregory Gaultier, třetí hráč světového žebříčku, jenž zdolal 3:1 na sety současnou světovou dvojku Angličana Nicka Matthewa.

"Nechali jsme na kurtu duši a všechny síly, ale bohužel to nestačilo. Musíme soupeři pogratulovat," uvedl Koukal na svém profilu na Facebooku.

Na šampionátu se představila i aktuální jednička Angličan James Willstrop, který vyhrál za francouzské Mylhúzy všech pět svých zápasů, ale jeho tým v semifinále podlehl Wormsu. Buldoci vyřadili v boji o finále skotský Aberdeen.

Soutěž žen vyhrál francouzský Pontefract, Squashclub Strahov obsadil šesté místo.

Mistrovství Evropy klubů ve squashi v Praze:
Muži - finále:
Worms (Něm.) - Buldoci Praha 3:1 (Palmer - Koukal 3:1, Matthew - Gaultier 1:3, Berrett - Martin 3:0, Haschker - Vail 1:0 skreč)
Ženy - finále:
Pontefract - Mylhúzy 2:1,
další pořadí: 6. Squashclub Strahov.

Reklama