Hlavní obsah

Washington uvidí poprvé po 79 letech baseballové play off

Washington

Cincinnati Reds a Washington Nationals jsou prvními celky, které postoupily do play off baseballové Major League Baseball (MLB). Hlavní město Spojených států uvidí vyřazovací boje poprvé po 79 letech.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Basebalista Washingtonu Nationals Stephen Strasburg (druhý zleva) spolu se svými spoluhráči opouští za skandování fanoušků hřiště po utkání s Los Angeles Dodgers.

Článek

Nationals si definitivně pojistili postup výhrou nad Los Angeles Dodgers 4:1. Vedou Východní divizi Národní ligy a mají jistou nejhůře divokou kartu do play off. Pod tímto názvem uspěli vůbec poprvé od doby, kdy se tým změnil z Montrealu Expos a přestěhoval se do Washingtonu. Tam se chodilo na zápasy ve vyřazovací části naposledy v roce 1933, kdy tehdejší Senators hráli Světovou sérii.

Tým slavil postup šampaňským, na nebi zářil ohňostroj a spolu s nimi se radovalo přes 30 tisíc fanoušků. "Postoupili jsme, skvělé, ale na to ještě nemyslím. Jako správný kouč přemýšlím, jak divizi vyhrát," řekl trenér Dave Johnson.

Třetí metař Ryan Zimmerman je v týmu celou dobu od vstupu Nationals do MLB v roce 2005. Tým většinou patřil k nejhorším, dvakrát prohrál v sezoně přes sto zápasů, což byla potupa, ale nyní slaví postup. "Z bídy na vrchol, nic krásnějšího na světě není a zažíváme pocit, který si dosud užívali jen soupeři," řekl Zimmerman.

Reds jsou první v Centrální divizi Národní ligy a stejně jako Washington mají pro play off jistou nejhůře divokou kartu. Šanci na obhajobu titulu stále mají St. Louis Cardinals. Z favoritů jsou blízko postupu San Francisko i slavní New York Yankees, ti ale o vítězství ve Východní divizi Americké ligy bojují s Baltimorem.

Baseballová MLB:
Národní liga:
St. Louis - Houston 5:4
Chicago Cubs - Cincinnati 3:5
Arizona - San Diego 5:6
San Francisco - Colorado 9:2
Pittsburgh - Milwaukee 7:9
Washington - LA Dodgers 4:1
NY Mets - Philadelphia 1:16
Americká liga:
Cleveland - Minnesota 4:3 (po 10. směně)
Detroit - Oakland 4:12
NY Yankees - Toronto 10:7
Tampa Bay - Boston 7:4
Kansas City - Chicago White Sox 4:3
LA Angels - Texas 1:3.

Reklama