Hlavní obsah

Boxeři Mayweather a Pacquiao si to místo u soudu rozdají v ringu

Místo v soudní síni se dva slavní boxeři Floyd Mayweather Jr. a Manny Pacquiao zřejmě střetnou v ringu. Dohodli se totiž, že jejich spor kvůli pomluvě urovnají mimosoudně. Nic by tedy nemělo bránit jejich premiérovému vzájemnému duelu.

Foto: Sport.cz

Boxerský mistr světa Floyd Mayweather (vlevo) v době své největší slávy.

Článek

Filipínec Pacquiao zažaloval Mayweathera v prosinci 2009. Důvodem bylo údajné tvrzení amerického boxera a jeho otce, že užívá zakázané látky. Spor o dopingové testy byl také důvodem pro zrušení očekávaného duelu v Las Vegas v březnu roku 2010, který měl oběma hvězdám welterové váhy vynést zhruba 40 miliónů dolarů.

"Ten případ je nyní vyřešen. Pan Floyd Mayweather starší je velmi šťastný, že je tahle dlouhá kauza u konce," uvedl Malcolm LaVergne, právník Mayweatherova otce.

Překonají rekord?

Případný zápas Mayweather - Pacquiao by mohl překonat Mayweatherův duel s Oscarem De La Hoyou, který v květnu roku 2007 přitáhl do hlediště MGM Grand Garden Areny 17.078 diváků, kteří na vstupném zaplatili 18,4 miliónu dolarů.

Třiatřicetiletý člen filipínského parlamentu Pacquiao absolvoval v profesionálním ringu 60 zápasů, z nichž 54 vyhrál, dva remizoval a čtyři prohrál. O dva roky starší Mayweather odešel ze všech svých 43 duelů neporažen. Letos si odseděl dva měsíce za domácí násilí.

Podle magazínu Forbes byli oba nejlépe vydělávajícími sportovci za rok 2011. Američan si přišel na 85 miliónů dolarů, Pacquiao na 62 miliónů.

Reklama

Související témata: