Hlavní obsah

Kejval je jediným kandidátem na předsedu ČOV

Praha

Šéf Českého veslařského svazu Jiří Kejval je jediným kandidátem na předsedu Českého olympijského výboru (ČOV), který se bude volit ve čtvrtek 1. listopadu. V minulých čtyřech letech Kejval zastával v ČOV funkci místopředsedy pro ekonomiku a marketing.

Foto: ČOV

Jiří Kejval

Článek

O místa čtyř místopředsedů usiluje devět kandidátů. Pozici místopředsedy pro sport chce obsadit první muž ČSTV Miroslav Jansta, o pozici místopředsedy pro ekonomiku a marketing se uchází šéf atletického svazu Libor Varhaník. O funkci místopředsedy pro olympismus se utkají starostka České obce sokolské Hana Moučková, místopředseda ČSTV Marek Hájek a ředitel Olympijského studijního a informačního centra František Kolář.

Na nově zřízenou pozici místopředsedy pro přidružené členství kandidují předseda Sdružení sportovních svazů České republiky Zdeněk Ertl, prezident České florbalové unie Filip Šuman, předseda České unie bojových umění Slavomír Svoboda a generální sekretář České asociace sport pro všechny Miroslav Zítko.

V čele ČOV končí po 16 letech Milan Jirásek, který již dříve avizoval, že na další funkční období kandidovat nebude. To je případ i nynějšího místopředsedy Františka Dvořáka (sport) a Josefa Dovalila (olympismus). Obmění se také složení výkonného výboru (celkem 31 kandidátů na 15 míst, dalších pět míst obsadí předseda a místopředsedové) a jednotlivých komisí. Volby do ČOV se uskuteční v prostorách Centra pohybové medicíny na pražském Chodově.

Český olympijský výbor ve středu oznámil, že účast výpravy na hrách v Londýně stála zhruba 40 miliónů korun. Jedná se o náklady vynaložené loni a letos. V tomto roce výdaje činily téměř 37 miliónů korun, což je o necelý milión korun více, než bylo v rozpočtu.

"Oproti původnímu rozpočtu jsme ušetřili téměř na všech položkách. Vyskočily pouze kompenzace medailistům a realizačním týmům, a to téměř o pět milionů. I tak jsme překročili náklady jen minimálně," uvedl Kejval v tiskové zprávě. Čeští sportovci získali na úspěšných hrách v Londýně deset medailí včetně čtyř zlatých.

Reklama