Hlavní obsah

Cítím se jako mistr světa a chci to potvrdit i v Kyjevě, prohlašuje český boxer Lukáš Konečný

Ústí nad Labem

Velmi dobrou náladou hýřil v Ústí nad Labem český profesionální boxer Lukáš Konečný. Pozval si zástupce médií, aby se s nimi podělil o svoje dojmy před vrcholnou akcí tohoto roku. Konečný je totiž prozatímním mistrem světa organizace WBO a 6. října nastoupí v Kyjevě k mimořádně atraktivnímu duelu. Jeho protivníkem bude Rus Zaurbek Bajsangurov z Čečenska. A půjde o hodně: o titul oficiálního světového šampiona v kategorii do 69,84 kg.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Boxer Lukáš Konečný se připravuje na životní zápas, 6. října se v Brovarech u Kyjeva utká s Rusem Zaurbekem Bajsangurovem o titul profesionálního mistra světa organizace WBO v lehké střední váze.

Článek

„Bez přehánění to bude pro mě určitě dosud nejdůležitější zápas ze všech, které jsem absolvoval. Takže motivace je obrovská. Nechci nic zlehčovat, mám respekt k soupeřům, ale poté, co jsem pofidérně prohrál s Dzinzirukem se jako mistr světa cítím už dlouho," prohlásil Konečný.

Jistotu a sebevědomí mu dodává i podle něj vydařená příprava. „Začal jsem ve druhé polovině července po návratu z dovolené na Madeiře, kde jsme byli sami s manželkou bez dětí. Ale ani tam jsem nelenošil, chodil jsem hodně po horách. A poslední týdny? Všechno probíhá skvěle a super, až skoro nenormálním způsobem v pozitivním smyslu, což se mi zdá tak trochu podezřelé (úsměv). Ale nerad bych to zakřiknul," prohodil český borec.

V současných dnech má pochopitelně napilno. „Ve středu večer jsem po tiskovce stihl tvrdý sparring s polským a německým borcem. A od čtvrtka budu trénovat jen lehce a dolaďovat váhu i formu bez ostrých soubojů, abych eliminoval hrozbu případného zranění. V pondělí odlétáme z Prahy do Kyjeva. V úterý mě tam čeká oficiální tiskovka za účasti obou soupeřů, připraven v rámci propagace utkání je i trénink pro veřejnost. Následuje den před zápasem nezbytné vážení a pak se jde do ringu," upřesnil Konečný nabitý program.

Šance jsou prý vyrovnané

Součástí přípravy je i sbírání informací o soupeři. „S Bajsangurovem jsem nikdy neboxoval, ale samozřejmě ho s mým trenérem a realizačním týmem známe z videa a televize. Studovali jsme hlavně jeho poslední utkání v květnu. Vím, že dovede být aktivní, ale má rezervy v krytu. Rozhodne, kdo z nás vnutí svůj styl soupeři," uvažoval český boxer. „Chci postupně zvyšovat tempo a vyhrát už před limitem. Když to bude vyrovnané, asi nevyhraji. Třeba ale rozhodčím předem křivdím a nakonec budou féroví. Teď vidím šance padesát na padesát. Ale pro mého soka hovoří domácí prostředí," rozebíral Konečný všechny aspekty souboje.

Očekává se, že duelu budou přítomni i bratři Kličkové, legendy světového boxu. „Předpokládám, že se tam budou pohybovat v centru dění, když můj soupeř je jejich svěřencem, který patří právě do jejich stáje. Ta zápas zároveň pořádá, o čemž rozhodly finance. Tak to bývá a beru to za hotovou věc," vnímá realitu český reprezentant v profesionálním ringu.

Reklama