Hlavní obsah

Soupeře musím zbít. Když to klapne, bude nehorázná oslava, slibuje Konečný před bojem o titul

Už v sobotu si může Lukáš Konečný vydobýt v boxerské historii jedinečné místo. Pokud v Kyjevě přemůže Rusa Zaurbeka Bajsangurova, stane se prvním Čechem, jenž získá pás profesionálního mistra světa, bez přívlastku prozatímní. Čtyřiatřicetiletého boxera čeká životní duel.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Český boxer Lukáš Konečný před sobotním zápasem proti Rusovi Zaurbekovi Bajsangurovi hýří dobrou náladou.

Článek

Tak jak se cítíte pár desítek hodin před zápasem?

Je o mě dobře postaráno. Pěkný hotel, sauna, fitko. Nemůžu si stěžovat, mám tu první poslední. Kyjev je docela pěkné město, kde jsou sice na ulicích pořád zácpy, ale já stejně nikam moc nechodím.

Co tedy po večerech po tréninku děláte?

Čumím na MTV, jsem na netu, komunikuju s manželkou, která má v pátek za mnou přiletět. Tentokrát bez dětí. Dorazí až po vážení, takže mě už neuvidí nervózního. Budu pěkně najedený...

Jste vždycky před vážením neklidný?

Snažím se soustředit. Když si jdu zatrénovat, tak už tu váhu mám. Ve středu jsem ale šel na pořádnou večeři. Sice za docela velký prachy, ale když už jsem tady, tak proč vlastně ne.

Byl jste se už podívat v kyjevském Paláci sportu, kde bude zápas probíhat?

Vůbec ne. Tohle řeším jen doma, kdy jsem v tom zápase zainteresovaný třeba kvůli lístkům.

Jakou má váš duel v Kyjevě publicitu?

Plakátů jsem viděl dost, už na letišti mě zpovídali novináři. Na druhou stranu ani já, ani Bajsangurov nejsme domácí. Nevím, proč by měl fanoušek z Kyjeva chodit na zápas Čecha s Čečencem. Spíš to může zajímat boxerské odborníky. Když bude poloprázdná hala, já se určitě zlobit nebudu. Pro mě by to bylo dobře.

Na tiskové konferenci nicméně dělal zápasu reklamu šampión těžké váhy Vladimir Kličko, jehož stáj K2 duel pořádá. Nebojíte se, že to bude mít vliv na konečný výsledek?

Je mi jasné, že kdyby byl zápas vyrovnaný, tak prohraju. I když na tom večeru se spolupodílí i moje stáj SES. Ale musím Bajsangurova sundat před limitem, nebo strašně zbít.

Máte pořád v hlavě váš předchozí, čtyři roky starý duel o pás mistra světa, který jste v Drážďanech prohrál na body s Ukrajincem Dzinzirukem?

Neustále. Bral jsem to tehdy jako křivdu a teď mám zase velkou šanci dojít k cíli.

Když jste soupeře viděl na tiskové konferenci, tak jste mu řekl, že pokud bude boxovat jako ve svém minulém utkání, tak lehce zvítězíte. To je součást taktiky?

Ten zápas se mu nepovedl, ale já nechci, aby to vypadalo, že mám silácké řeči. On si dá větší pozor. Příprava už ale proběhla, teď toho už moc nemůžeme ovlivnit. Oba jen cizelujeme.

Bajsangurov se před kamerami zdál mnohem nervóznější než vy, měl jste stejný pocit?

Měl. Nebyl vůbec hovornej. Ale to jsou stejně jen takové předzápasové kecy. Kdyby říkal, že se mě bojí, tak to taky nemusí nic znamenat. Spíš si říkám, že kvůli té slušné atmosféře, jaká vládla na tiskovce, by to mohl být férový boj.

Když už jste se setkal s Kličkem, jaký na vás udělal dojem?

Já ho viděl podruhé, takže to neberu jako něco výjimečného. On dokonce mluvil o mé kariéře, ale zase: třeba to bylo jen promo. Já ho nechtěl nějak zatěžovat nějakými debilními otázkami, prosbami o fotky... Když to řeknu jasně: je mi vlastně jedno, jestli v sobotu na to utkání bude koukat Kličko nebo Lennox Lewis. Tím se pro mě nic nezmění.

Teď ještě, aby to klaplo...

Vracím se v neděli, a když to klapne, bude hned ten večer poměrně nehorázná oslava. Tam už by to jelo stylem pivo, bůček... Tak snad bude co slavit.

Vybojuje Lukáš Konečný titul mistra světa?
Ano
87,3 %
Ne
12,7 %
Celkem hlasovalo 3057 čtenářů.

Reklama