Hlavní obsah

Sáblíková je zase na ledě a děsivému pádu se teď už jen směje

Inzell/Praha

Rychlobruslařská královna už je zase ve svém živlu. Po děsivém pádu z kola na MS v cyklistice je Martina Sáblíková už na soustředění v německém Inzellu, kde zase obula brusle a chystá se na obhajobu světových a evropských titulů i celkového prvenství ve Světovém poháru na dlouhých tratích.

Foto: Sport Invest/Pavel Lebeda

Rychlobruslařka Martina Sáblíková je už zase na ledě.

Článek

Jaký byl první trénink na ledě?

Ten je vždycky rozpačitý. Zvyká si celé tělo, ale dostala jsem se do toho rychle, jsem v pohodě.

Bolí i nohy v bruslích?

Brusle mám stejné jako v minulé sezóně. Nohy si rychle zvyknou.

Takže jste ráda, že cyklistická sezóna skončila a mohla jste odložit kolo?

Na led jsem se těšila, i když teď polykáme především kilometry. Ale s cyklistickou sezónou jsem spokojená. Deváté místo v časovce na MS bylo perfektní. Škoda, že mi hromadný pád zkazil individuální závod. Ale teď už se tomu směju, hlavně, že jsem se nezranila. Určitě to je dobrá zkušenost, která k cyklistice také patří. A co se týká kola, to jsem neodložila. Pořád je součástí tréninku na rychlobruslení, jezdíme celou sezónu, když to jde a kde to jde. Třeba z hotelu na ovál.

Trenér Novák říkal, že jste na tom velmi dobře, takže sezóna by mohla být opět úspěšná. Máte stejný pocit?

Cítím se dobře, takže... Trenér Novák, pokud to řekl, tak to bude pravda. Budu mu zase věřit, on se nemýlí (smích). Víte, že já nikdy nemluvím o zlatých medailích, nic neslibuju. Takže i letos platí, že chci bojovat o stupně vítězů. Obhajoba je totiž rok od roku těžší.

Máte informace o největších soupeřkách, případně i těch nových?

Zatím jsem je nesledovala. Světové poháry začínají v půlce listopadu, je ještě čas. Kdo jak na tom je, uvidíme až v závodech. Zatím také nevím o žádné nové soupeřce.

Reklama