Hlavní obsah

Australan Holder je novým mistrem světa na ploché dráze

Toruň

Australan Chris Holder se stal mistrem světa na ploché dráze. V závěrečném závodě sezóny v polské Toruni obsadil čtvrté místo a v konečné klasifikaci porazil o osm bodů trojnásobného šampióna Nickiho Pedersena z Dánska. Celkově třetí skončil obhájce titulu Greg Hancock z USA.

Foto: Sport.cz

Britský plochodrážní jezdec Scott Nicholls (ilustrační foto).

Článek

Holder šel do Grand Prix Toruně jen s dvoubodovým náskokem na dánského rivala, ale závod mu vyšel lépe a v základní části slavil tři vítězství proti jednomu Pedersenovu. Definitivně rozhodl triumfem v semifinále, ve kterém v přímém souboji Dána podruhé během večera porazil, Pedersen navíc do finále ze třetího místa neprošel.

Finálovou jízdu ovládl Švéd Antonio Lindbäck, který slavil druhé vítězství v sezóně i kariéře, před bodově nejúspěšnějším mužem večera domácím Tomaszem Gollobem. Před Holderem projel cílem ještě Hancock.

Pětadvacetiletý Holder je druhým australským šampiónem v novodobé historii mistrovství světa, které se jako seriál Grand Prix jezdí od roku 1995. Před ním se třikrát z titulu radoval Jason Crump (2004, 2006 a 2009), který se v Toruni rozloučil v 37 letech s kariérou v GP.

GP Toruně, závěrečný 12. závod MS jednotlivců na ploché dráze:
Finále:
1. Lindbäck (Švéd.)
2. Gollob (Pol.)
3. Hancock (USA)
4. Holder (Austr.)
Konečné pořadí (po 12 závodech):
1. Holder 160 b.
2. N. Pedersen (Dán.) 152
3. Hancock 148
4. Gollob 142
5. Sajfutdinov (Rus.) 133
6. Crump (Austr.) 126
...22. Franc (ČR) 9.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články